Veaceslav Platon, către Maia Sandu: Moldova are nevoie de astfel de oameni, puri şi intransigenţi

În contextul evenimentelor din ultima perioadă, Veaceslav Platon a publicat o scrisoare în care a specificat că atacurile asupra multor oponenţi politici ai lui Plahotniuc au început în special cu acuzaţii din partea lui Şor, sugerându-i liderei PAS să fie precaută.
Veaceslav Platon, om de afaceri, condamnat la 18 ani
Veaceslav Platon, om de afaceri, condamnat la 18 ani (facebook.com / Veaceslav Platon)

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la sfârşitul lunii aprilie a.c. la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari (800 milioane de lei) în dosarul fraudelor de la Banca de Economii a R. Moldova, se adresează liderului Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Platon a specificat că, deşi nu face parte din electoratul PAS, urmăreşte cu atenţie cariera politică a preşedintelui acestei fracţiuni. Acesta a menţionat că ar fi auzit de la foştii colegi ai Maiei Sandu despre modestia acesteia, ţinând să precizeze că austeritatea şi rigiditatea de care dă dovadă Maia Sandu i se par exagerate pentru Republica Moldova.

Pe de altă parte, Platon a ţinut totuşi să precizeze că „pentru a ieşi din mâzga în care s-a afundat societatea moldovenească este nevoie anume de astfel de oameni, ideali, puri şi intransigenţi”.

După ce în campania prezidenţială, primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a încercat să sponsorizeze fracţiunea condusă de Maia Sandu, bani care au fost restituiţi imediat ce s-a aflat despre ei, recent, Şor a scris pe pagina sa de socializare că el chiar ar fi sponsorizat Partidul Acţiune şi Solidaritate în acea perioadă. În context, Veaceslav Platon a specificat că în scrisoarea lui Şor „se observă mâna lui Plahotniuc”.

„Acţiunile lui demult şi-au pierdut originalitatea, deci pur şi simplu l-a scos din nou pe Ilan Şor în faţă. Plahotniuc îl foloseşte de câte ori are nevoie să arunce cu noroi în oponenţii săi politici”, a mai scris Platon.

Acesta a mai punctat că nu s-ar mira dacă în curând Maia Sandu ar afla că ar fi „complice” la furtul miliardului. „În curând vor apare saci cu bani care v-ar fi fost transmişi în Washington, Bruxelles sau Bucureşti de către oamenii de încredere ai lui Şor, al căror nume el sigur că le-a uitat deja, mită pentru a vota în Guvern emiterea de garanţii pentru Banca de Economii, şi bineînţeles întregul miliard furat Şor l-ar fi cheltuit sponsorizând fracţiunea dvs.”, a adăugat Platon, explicând cum ajung oamenii nevinovaţi să fi învinuiţi.

Mai mult decât atât, omul de afaceri a mai susţinut că până în momentul în care a fost condamnat la cei 18 ani de puşcărie, nici el nu ar fi crezut că aşa ceva ar fi posibil într-o societate civilizată, iar propriile explicaţii le-ar fi considerat „fantasmagorii”.

În contextul alegerilor parlamentare din 2018, având în vedere faptul că fiecare candidat va trebui să prezinte certificatul de integritate pentru a se înscrie în cursa electorală, Veaceslav Platon este sigur că Plahotniuc, folosindu-se din nou de Şor şi minciunile lui, va face tot posibilul s-o acuze pe Maia Sandu de implicare în furtul miliardului, pentru a nu-i permite să participe în alegeri.

„Nu râdeţi, e destul de serios. Ilan Şor este un super martor, în care au încredere absolută şi Banca Naţională a Moldovei, şi Procuratura Anticorupţie şi, bineînţeles, toate instanţele moldoveneşti. Fiecare cuvânt de-al său este sculptat în granit pentru ei. Cuvântul lui Şor este acceptat ca dovadă absolută, având prioritate absolută în faţa oricăror cuvinte şi dovezi”, a punctat Platon.

În încheiere, omul de afaceri a mai precizat că mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova speră că numai cu Maia Sandu vor scăpa de dictatura lui Plahotniuc, sugerându-i să fie la fel de precaută ca până acum. „Nu uitaţi: atacurile asupra multor adversari politici ai lui Plahotniuc au început cu acuzaţii din partea lui Şor, dictate pe strada Cantemir”, a completat Platon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe