Vasilescu: "Profesioniştii" lui peşte cereau puşcărie pentru cei care dau OUG pe Justiţie. Ce face Orban acum?

Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu (Epoch Times România)

Şefa PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, i-a acuzat pe “‘profesioniştii’ lui peşte” din PNL că recurg la şantaje, după ce premierul Ludovic Orban a anunţat că - în ultimă instanţă - ia în calcul inclusiv emiterea unei ordonanţe de urgenţă (OUG) pe Justiţie pentru a rezolva eventuala situaţie dramatică care este pe cale să lovească sistemul.

“Ce ziceau ‘profesioniştii’ lui peşte? Că cine dă OUG pe Justiţie trebuie scos în afara legii şi băgat la puşcărie! Ce fac ei acum? Dau OUG pe Justiţie! Ba încă mai şi şantajează ca nu cumva să se atace la Curtea Constituţională ce fac ei... Că fac şi mai urât! Ospiciul PNL livrează câte o ticăloşie pe oră!”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Reacţia fostului ministru al Muncii vine după ce premierul Ludovic Orban a afirmat luni, într-o conferinţă de presă la Parlament, că dacă reglementările din domeniul justiţiei, pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea în curând, vor fi atacate la Curtea Constituţională “din dorinţa de a fi tergiversate”, atunci va emite o ordonanţă de urgenţă pentru a rezolva situaţia, pentru că altfel “există riscul ca funcţionarea sistemului de justiţie să fie aruncată în aer”.

“Dacă intră în vigoare pensionarea anticipată a magistraţilor există riscul să dispară din sistem 2.700 de magistraţi, va fi paralizată activitatea instanţelor şi parchetelor, iar în acest mod accesul la justiţie al cetăţeanului va fi restricţionat dramatic, oamenii nu vor putea să-şi găsească dreptatea în instanţe pentru că instanţele vor fi supraaglomerate. Ele trebuie coroborate cu prevederile privind patru ani pentru intrarea în magistratură. În cazul în care, din dorinţa evidentă de a tergiversa adoptarea, vom face ceea ce avem la dispoziţie: ca şi instrument constituţional, şi anume vom emite o Ordonanţă de Urgenţă. Suntem într-o situaţie în care cred că va înţelege toată lumea şi nu va fi nevoie să dăm Ordonanţă de Urgenţă, dar suntem obligaţi să apelăm la această procedură care să permită adoptarea rapidă a acestor modificări”, a precizat premierul.

Reamintim că Guvernul Orban vrea să îşi angajeze răspunderea pe un pachet pe justiţie care vizează recursul compensatoriu (dacă nu e rezolvată problema în Parlament), prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor, prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederilor care cresc de la 2 la 4 ani vechimea necesară pentru intrarea în magistratură, precum şi prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederii care trece de la Complete de doi, la Complete de trei judecători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne