Vasilescu, demers oficial pentru o confruntare Iohannis-Dăncilă: Românii vor putea face direct comparaţia între ei

Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu (Epoch Times România)

Olguţa Vasilescu, şefa de campanie a prezidenţiabilei PSD Viorica Dăncilă, i-a transmis o scrisoare omologului său de la PNL, Dan Motreanu, coordonatorul campaniei lui Klaus Iohannis, în care insistă pentru o dezbatere publică între cei doi candidaţi finalişti în cursa pentru Cotroceni.

În viziunea fostului ministru PSD al Muncii, lipsa unei dezbateri între principalii candidaţi a reprezentat un viciu al procesului electoral şi o problemă de transparenţă în ceea ce priveşte programele acestora pentru mandatul de preşedinte, astfel că o astfel de situaţie nu mai trebuie repetată în turul doi.

Redăm mai jos scrisoarea şefei PSD Craiova:

"Domnule Motreanu, cetăţenii români au decis duminică, pe 10 noiembrie 2019, că în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta candidatul PNL, domnul Klaus Iohannis şi candidatul PSD, doamna Viorica Dăncilă.

Echipa de campanie a PSD consideră că această confruntare trebuie să includă dezbateri faţă în faţă între doamna Dăncilă şi domnul Iohannis. E foarte important, din punctul nostru de vedere, ca cetăţenii să poată face direct comparaţia între cei doi candidaţi şi să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie preşedintele României pentru următorii cinci ani.

Doamna Dăncilă a exprimat în mod public, în repetate rânduri, dorinţa de a avea dezbateri cu domnul Iohannis, însă solicitările dumneaei au rămas fără răspuns. Lipsa unei dezbateri între principalii candidaţi a reprezentat un viciu al procesului electoral şi o problemă de transparenţă în ceea ce priveşte programele acestora pentru mandatul de preşedinte al României. Sperăm că această situaţie nu se va repeta în turul al doilea. Datorăm cetăţenilor români o dezbatere deschisă şi cinstită despre proiectele pe care cei doi candidaţi le au pentru România.

Prin urmare, vă înaintez prin prezenta scrisoare o solicitare de a organiza, de comun acord, cel puţin două dezbateri între doamna Dăncilă şi domnul Iohannis înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie. Suntem deschişi oricărei variante care presupune organizarea acestor dezbateri într-un cadru transparent şi cu moderatori imparţiali, astfel încât cei doi candidaţi să beneficieze de şanse egale.

Aştept cât mai curând acordul dumneavoastră de principiu, pentru a putea stabili apoi împreună detaliile dezbaterilor".