Vasile Blaga: Dacă Schulz va merge în Gorj, grupurile parlamentare ale PDL nu se vor întâlni cu el

Vasile Blaga. (Epoch Times România)
Epoch Times România
29.10.2012

Vasile Blaga a declarat că PDL va participa miercuri la plenul reunit unde Martin Scultz îşi va prezenta mesajul, dar dacă acesta se va implica în campania lui Victor Ponta şi va merge în Gorj, atunci democrat-liberalii nu vor onora invitaţia europeanului de a se întâlni cu grupurile parlamentare.

,,După cum ştiţi, preşedintele Parlamentului European, domnul Schulz (Martin Schulz, n.r.), face o vizită de două zile în România, marţi şi miercuri. În momentul în care e ales preşedintele Parlamentului European este un om care nu mai face parte din nicio formaţiune politică dintre cele din PE. Noi vom participa miercuri la ora 10.00 la lucrările reunite ale Senatului şi Camerei în care domnul Schulz îşi va prezenta mesajul către Parlamentul României", a spus el luni în cadrul unei conferinţe de presă.

Blaga a adăugat că dacă preşedintele PE se va implica în campania electorală a primului ministru şi va merge în Gorj, atunci PDL nu vor onora invitaţia acestuia de a se întâlni cu grupurile parlamentare ale democrat-liberalilor. ,,Dar, dacă domnia sa se implică în campania electorală din România şi va participa la diferite manifestări în judeţul Gorj, în sprijinul domnului Ponta noi nu vom onora cererea domniei sale de a avea o întâlnire cu grupurile noastre parlamentare pentru că nu dorim să certificăm astfel o aşa-zisă neutralitate a domniei sale pentru că nu este cazul. (...) Îi vom face şi o scrisoare în acest sens", a susţinut preşedintele PDL.

De asemenea, Vasile Blaga a mai spus că ,,ipocrizia domnului Ponta este fără mărgini". ,,I-a cerut domnului Barroso şi comisarilor europeni să nu se implice în campania electorală din România şi noi l-am asigurat de acest lucru", a completat el. Fiind întrebat cum comentează faptul că Martin Schultz va participa în judeţul Gorj în cadrul unei ,,vizite culturale", Blaga a precizat că înţelege că preşedintele PE este ,,într-o campanie proprie", dar putea găsi un alt moment să facă acest lucru, nu înainte de alegegrile parlamentare din România.

,,Înţeleg că domnia sa este într-o campanie proprie pentru că din 2015 se va pune problema alegerii directe a preşedintelui Comisiei ( Comisia Europenaă n.r.). Putea găsi un alt moment, după alegerile din România", a conchis Vasile Blaga.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat luni că preşedintele socialist al Parlamentului European, Martin Schulz, nu vine la Târgu-Jiu să-l ajute pe el în campanie, ci pentru a promova operele lui Constantin Brâncuşi.

"Colegii de la PDL sunt un pic mai pricinoşi, de ce vine preşedintele PE la Târgu-Jiu...Nu vine să mă ajute în campanie, pentru că nu e nevoie să mă ajute cineva în campanie, vine pentru că l-am invitat. Dincolo de un proiect european, vreau să promovez ceea ce reprezintă o comoară a României şi anume operele lui Brâncuşi şi pot să fac lucrul ăsta aducând personalităţi importante europene. Eu nu le-am arătat Casa Poporului, cum le-a arătat PDL palatul lui Ceauşescu, eu vreau să le arăt operele lui Brancuşi. Fiecare după mintea şi posibilităţile personale. Mi s-a părut absolut ridicol (ca cineva să se întrebe, n.red.) de ce vine preşedintele PE la Târgu-Jiu. Mă rog, oameni serioşi şi în vârstă dau în mintea copiilor în ultimul timp", a declarat Ponta.

Martin Schulz are programată pentru marţi o vizită în judeţul Gorj, acolo unde candidează Victor Ponta, urmând ca preşedintele PE să ţină miercuri un discurs în Parlamentul României. Schulz mai are programată şi o întâlnire cu preşedintele Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor