Valul doi al virusului Wuhan loveşte Italia: Masca obligatorie şi în aer liber, localurile se închid la ora 22.00

.
. (pixabay.com)

În Italia, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVD-19, boala cauzată de virusul Wuhan, au fost impuse noi restricţii asupra libertăţii de mişcare. După decizia de a cere Parlamentului prelungirea stării de urgenţă până la sfârşitul lunii ianuarie, Guvernul italian se pregăteşte să lanseze o nouă ordonanţă referitoare la situaţia de urgenţă declanşată de pandemia virusului Wuhan.

Principalele măsuri ale proiectului sunt:

  • Utilizarea măştii în aer liber va fi monitorizată îndeaproape. Locurile frecventate de mulţimi vor fi intens monitorizate, nu numai de poliţie, ci şi de forţele armate. Astfel, pentru a impune obligaţia de a purta mască, armata va ieşi şi ea pe teren.
  • Purtarea măştilor va fi obligatorie şi în aer liber. Măsura este încă în discuţie. Unele regiuni din Italia au făcut deja acest lucru, astfel, prin noua ordonanţă obligaţia de a purta o mască chiar şi în aer liber ar putea deveni naţională.
  • Localurile se vor închide până la orele 22.00 sau 23.00, pentru a reduce răspândirea virusului.
  • Restricţii şi în cazul petrecerilor şi ceremoniilor private, unde numărul participanţilor va fi limitat. Pentru nunţi se preconizează o limitare de 200 de persoane.
  • Intrările în magazine vor fi limitate în continuare în funcţie de spaţiu.
  • Prezenţa maximă pe stadioane rămâne de 1.000 de persoane.

Proiectul legislativ prevede ca limitările libertăţii de mişcare vor dura o perioadă de 60 de zile.