Vă spun cu multă satisfacţie, am fost personal să pledez - Robert Negoiţă - despre sala polivalentă pe care NU o vor cetăţenii

Membrii grupului de iniţiativă Prietenii Parcului IOR cer în şedinta Consiliului Local al Sectorului 3 să se renunţe la construirea sălii polivalente din Parcul Titan.
Membrii grupului de iniţiativă Prietenii Parcului IOR cer în şedinta Consiliului Local al Sectorului 3 să se renunţe la construirea sălii polivalente din Parcul Titan. (Prietenii Parcului IOR - Facebook)

Material video pe pagina originală Epoch Times România .

"Am avut ieri comisie interministerială, unde am fost personal să pledez pentru aprobarea sălii culturale multifuncţionale", a declarat miercuri seara primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, întrebat de jurnaliştii Epoch Times ce s-a decis în legătură cu cererea cetăţenilor din sectorul său de a renunţa la construirea unei săli polivalente în parcul Titan.

La răsunătoarele "De ce?" venite din partea unor participanţi la întâlnirea primarului cu cetăţenii, edilului a răspuns, cu multă satisfacţie, că noua construcţie va fi o mândrie pentru sectorul 3 şi pentru România:

"Vreau să va spun cu multă satisfacţie că toată comisia, fără excepţie, a fost încântată de proiect şi că a fost aprobat proiectul în unanimitate. Adică nu a fost niciun vot împotriva şi nicio abţinere. În consecinţă, sala multifuncţională din parcul Titan va fi construită şi va fi o mândrie pentru locuitorii din sectorul trei şi pentru România", a declarat Negoiţă, pe un ton cu adevărat satisfăcut.

Reamintim că sala polivalentă pentru care Negoiţă s-a zbătut personal ar urma sa coste 10,5 milioane de euro şi va presupune betonarea a 3.000 mp de parc. Cetăţenii din zonă, nemulţumiţi că încă o bucată de parc ar urma sa dispară, au organizat până acum două proteste stradale şi au făcut şi o petiţie prin care au cerut oprirea "betoniadelor" din parc.

Mai mult, în urmă cu doar câteva zile, câţiva membri ai grupului de iniţiativă civică "Prietenii Parcului IOR" au participat la şedinţa Consiliului Local al Sectorului 3, cerând în mod expres şi explicit revocarea deciziei de a se construi o sală multifuncţională în Titan, mai ales că în zonă se află Casa Artelor şi Cinema Gloria, unde se pot desfăşura diferite spectacole, fără cheltuirea banului public şi a distrugerii a trei hectare de spaţiu verde. Merită menţionat în context că legea interzice construcţiile pe spaţiile verzi.

Interpelat de cei prezenţi la întrunirea de miercuri seară, care i-au strigat că au nevoie de spaţii verzi, nu de clădiri, primarul Negoiţă nu a răspuns nimic, în schimb le-a explicat oamenilor că au şcoli ca în Germania şi că va construi locuinţe ieftine pentru tineri.

Ulterior, întrebat de ce se betonează în Parcul Titan, primarul Negoiţă a negat că ar avea loc astfel de lucrări:

"În parcul Titan nu se betonează nimic", ne-a răspuns Robert Negoiţă. La insistenţele unui tânăr care şi-a întins spre el smartphone-ul să îi arate fotografii cu lucrări din parc, Negoiţă a explicat că, în parc, de fapt, nu este vorba de vreo betonare, ci se face o alee la umbra, pentru vârstnici.

"În parcul Titan facem un trotuar din pavele, care este la umbra şi, dacă există un primar în ţara asta şi în Bucureştiul asta care a creat spaţii verzi, acel primar se numeşte Robert Negoiţă de la sectorul 3. Am plantat 10.000 de copaci până la ora asta şi am creat spaţii verzi ce nu a făcut nimeni în România. Dvs încercaţi să faceţi campanie electorală şi nu e corect", ni s-a adresat Robert Negoiţă.

Rugat de oamenii din mulţime să spună unde sunt parcurile noi pe care le-a amenajat pentru cetăţeni, Robert Negoiţă nu a mai răspuns nimic. Ne catalogase atât pe noi, cât şi pe cei ce-l întrebau de spaţii verzi, drept agenţi electorali (probabil ai opoziţiei, având în vedere că, de pe panotajul electoral din sectorul 3 Robert Negoiţă ne zâmbeşte alături de Victor Ponta).

Edilul nu a răspuns nici la întrebările noastre legate de parcul Prisaca Dornei, unde, pe spaţiul cândva verde, au apărut puzderie de vile şi blocuri noi, unele din ele lăţite de-a dreptul pe domeniul public (străzi, parcări etc.), în timp ce printre clădirile în construcţie, pe care nu se ştie cine şi în ce condiţii le-a autorizat (primăria sectorului 3 nerăspunzând la adresea noastră oficială pe acest subiect), se strâng mormane de gunoi.

Redăm, în continuare, un mesaj postat ieri pe pagina de Facebook Prietenii Parcului IOR aici

Alexandra r: "Locuiesc lângă IOR, dar şi mai aproape de parcul Ghe. Petraşcu, care este tot mai mult asfaltat pe zi ce trece. e posibil să facem ceva pentru a-l mai opri pe Negoiţă să ne asfalteze toate spaţiile verzi din sectorul 3? Azi dimineaţă tăiau gardul parcului ca să intre cu dale pe spaţiul verde şi să facă loc de parcat maşinile. Dacă nici în sectorul 3 n-ai loc de parcat maşini!... cu alte cuvinte ne trântesc o parcare betonată pe spaţiul verde din parc. Trebuie făcut ceva! Aveţi idee ce? până nu e prea târziu..", scrie doamna, sau domnişoara Alexandra, pe care nu avem motive să o suspectăm că face "campanie electorală pentru Iohannis".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne