V. Blaga: Azi voi pleca la Bruxelles, unde voi încerca să prezint extrem de obiectiv situaţia din ţară

Ana Petrescu
09.07.2012

Vasile Blaga, liderul Partidului Democrat Liberal (PDL), a declarat luni, după şedinţa extraordinară a Colegiului Extraordinar al PDL, că va merge la Bruxelles pentru a prezenta obiectiv situaţia politică tensionată din ţara noastră, care a culminat cu suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

De asemenea, fostul preşedinte al Senatului a afirmat că speră ca deciziile Curţii Constituţionale să fie imparţiale în contestaţiile depuse, în care se atrage atenţia asupra neconstituţionalităţii revocării sale din funcţie şi respectiv, a democrat liberalei Roberta Anastase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.

“Astăzi voi pleca la Bruxelles, unde voi încerca să prezint extrem de obiectiv situaţia din ţară colegilor din Parlamentul Popular European şi nu numai. Nu pot să nu remarc rezultatele deja extrem de palpabile ale crizei în care ne găsim. Leul a înregistrat din nou un minim istoric. Aţi văzut şi poziţia investitorilor vis-a-vis de ce se întâmplă în ţară şi neîncrederea în toate măsurile luate de către Guvern. Din păcate, rezultatul tuturor acestor fărădelegi şi încălcări ale Constituţiei nu au dus decât la adâncirea crizei, la scumpirea vieţii, la deprecierea leului şi până la urmă la o viaţă tot mai grea pentru români. […]Concret, aştept să fie imparţiali şi sunt convins că aşa vor face în toate contestaţiile care sunt pe masa domniilor lor. Voi respecta orice decizie a Curţii Constituţionale”, a declarat Vasile Blaga.

Totodată, liderul democrat liberalilor a specificat că în şedinţa extraordinară desfăşurată astăzi la Parlament, la grupul PDL din Camera Deputaţilor, a fost stabilită organizarea a trei mitinguri în următoarele trei săptămâni, ce vor avea loc la Cluj, Iaşi şi Bucureşti.

“Astăzi a fost convocat într-o şedinţă extraordinară Colegiul Director Naţional al Partidului Democrat Liberal. Am stabilit împreună cu colegii noştri să organizăm în perioada următoare trei mitinguri în ţară. Primul, sâmbată la Cluj. În cealaltă sâmbătă, la Iaşi şi joi, 26 iulie, în Bucureşti. Sunt mitinguri pentru a susţine democraţia, statul de drept, instituţiile lui care au fost atacate atât de virulent în această perioadă de către USL”, a notat Blaga.

Strategia finală pe care o va aborda PDL, cât şi Traian Băsescu, va fi stabilită miercuri, după pronunţarea Curţii Constituţionale.

Liderul PDL: Cred că alţii ar trebui să-şi dea demisia din Parlamentul European

Întrebat de jurnalişti dacă va discuta cu Monica Macovei despre solicitarea USL-ului prin care i se cerea demisia din Parlamentul European, pe motiv că minte, Vasile Blaga a replicat că nu colega sa este cea care ar trebui să renunţe la funcţia de europarlamentar, ci alte figuri politice.

“Eu cred că alţii ar trebui să-şi dea demisia de prin Parlamentul European şi din cel din ţară. Poziţia partidului o ştiţi foarte bine. Noi nu vom cere suspendarea dreptului de vot al României, numai că, din păcate, s-ar putea ca liderii europeni să ajungă la astfel de soluţie extremă. Nu mi-o doresc pentru România”, a afirmat liderul PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor