USR: Instituţiile, pline de pile şi relaţii. Nu e suficient ca Guvernul să-i înlocuiască "pe ai lor" cu "ai noştri"

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

USR a criticat, luni, faptul că numeroase instituţii publice şi companii de stat şi-au rotunjit numărul de salariaţi, exclusiv pe pile şi relaţii, şi nu pe “criterii obiective de pregătire profesională şi integritate”. În plus, partidul condus de Dan Barna a subliniat că Guvernul Orban nu trebuie doar să îi înlocuiască “pe ai lor” cu “ai noştri”, ci trebuie să demareze un proces de reformă şi profesionalizare a instituţiilor publice şi a companiilor de stat.

“O anchetă de presă a scos la iveală, zilele acestea, că din cei 774 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia 101 sunt rude. Soţi şi soţii, fraţi şi surori, fii şi fiice, naşi şi fini ai unor ofiţeri cu funcţii de conducere, unii angajaţi în urma unor concursuri care au făcut obiectul unor dosare penale. O altă investigaţie arăta, acum circa două luni, că din cei aproape 2.000 de angajaţi ai Tarom, 800 au diferite grade de rudenie”, a punctat USR, pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, USR a ţinut să precizeze că acestea sunt doar două exemple recente ale unei situaţii generalizate, adăugând că “mai toate instituţiile publice şi companiile de stat şi-au rotunjit numărul de salariaţi nu pe baza unor criterii obiective de pregătire profesională şi integritate, ci exclusiv pe pile şi relaţii”.

“De fapt, programul ‘Familia’ este o continuare firească la programul ‘Odrasla’, program desăvârşit în ultimii trei ani de PSD dacă ne uităm la lunga listă de fii şi fiice de lideri PSD plasaţi în funcţii comode şi foarte bine plătite la Guvern şi Primăria Capitalei, la Curtea de Conturi şi BNR”, a mai afirmat USR.

Nu în ultimul rând, partidul condus de Dan Barna a atenţionat că Guvernul Orban “nu trebuie să-i înlocuiască 'pe ai lor' cu 'ai noştri', ci trebuie să demareze urgent un amplu proces de reformă şi profesionalizare a instituţiilor publice şi a companiilor de stat”.

“Doar aşa va dovedi că a preluat puterea cu adevărat în interesul tuturor românilor!”, a conchis USR.

Reamintim, în context, că ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat duminică, la Antena 3, că va trimite Corpul de Control la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, unde 101 dintre cadrele angajate ar fi înrudite.

“Nu ştiu de această situaţie. Luni voi trimite Corpul de Control şi la ISU Dolj. Este singura cale în care pot afla oficial ce se întâmplă. În urma raportului prezentat de Corpul de Control, evident putem sesiza tot ce ţine de o anchetă administrativă sau tot ceea ce propune Corpul de Control cu privire la aplicarea unei sancţiuni”, a susţinut Vela. Alte detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne