USR despre guvernarea PSD în Educaţie: incompetenţă, ignoranţă şi dispreţ faţă de nevoile elevilor şi profesorilor

Cei cinci ministri PSD in mai putin de 2 ani de guvernare
Cei cinci ministri PSD in mai putin de 2 ani de guvernare (USR - Facebook)

Uniunea Salvaţi România critică decizia guvernului Dăncilă de a numi al cincilea ministru la Educaţie în mai puţin de doi ani de Executiv, catalogând-o drept o „bătaie de joc la adresa educaţiei româneşti”.

Într-o postare publicată, sâmbătă, pe pagina de socializare, USR face un sumar al neajunsurilor din sistemul de învăţământ din perioada de guvernare PSD-ALDE. Sunt amintite cea mai scăzută rată a promovabilităţii, cea mai mare rată din UE a abandonului şcolar, cele mai multe şcoli cu toaletă în curte etc.

„Guvernarea PSD-ALDE continuă bătaia de joc la adresa educaţiei româneşti şi se pregăteşte să numească al cincilea ministru al educaţiei în mai puţin de doi ani. Asta în condiţiile în care actualul guvern se laudă mereu că elevii, studenţii şi profesorii sunt o prioritate a actului de guvernare.

Realitatea contrazice flagrant guvernul Dăncilă. Astfel că România este ţara din UE cu cele mai multe şcoli cu toaletă în curte, este ţara în care mii de elevi sunt nevoiţi să facă naveta zeci de kilometri pe jos, este ţara cu una din cele mai mari rate ale abandonului şcolar din întreaga UE şi totodată ţara în care mii de profesori renunţă anual la vocaţia lor pentru a se recalifica în alte ţări.

Tot în timpul actualei guvernări s-a înregistrat cea mai slabă rată a promovabilităţii la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, nu mai puţin de o treime din absolvenţii de liceu şi gimnaziu nu au fost în stare să treacă aceste examene.

Pe scurt asta înseamnă guvernarea PSD-ALDE în domeniul Educaţiei: multă incompetenţă, ignoranţă şi un total dispreţ faţă de nevoile elevilor, studenţilor şi profesorilor”, au declarat reprezentanţii USR.