USR: Deşi laudă impozitarea pensiilor speciale, Dăncilă propune la şefia MAI chiar un pensionar “special”

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România a transmis joi, via Facebook, că premierul Viorica Dăncilă dă dovadă de ipocrizie propunând la conducerea Ministerului de Interne un pensionar “special”, în timp ce laudă iniţiativa ministrului Finanţelor de impozitare a pensiilor speciale.

“În timp ce îi sfătuieşte pe parlamentari să trateze cu 'maximă responsabilitate' proiectul lui Eugen Teodorovici de impozitare a pensiilor speciale, premierul Viorica Dăncilă propune la şefia Ministerului de Interne tocmai un pensionar special”, a precizat USR, făcând referire la Daniel Chirilă.

Chirilă, în prezent secretar de stat în Ministerul de Interne, “a ieşit la pensie la 39 de ani” şi cumulează o pensie specială “de circa 7.500 de lei pe lună cu salariul de secretar”, mai susţine USR, precizând că respectivul salariu “este ţinut la secret, cu încălcarea legii, dar care nu poate fi, prin raportare la ceilalţi secretari de stat, sub 16.000 lei brut”.

“Aceasta este doar o nouă dovadă a ipocriziei PSD şi a sfidării pe care acest partid o manifestă, zilnic, oră de oră, faţă de români. Una spun liderii PSD la televizor, când vor să obţină voturile românilor, şi alta fac, axaţi exclusiv pe umplerea propriilor buzunare şi ale apropiaţilor lor. Exemple precum cel al pensionarului special Daniel Chirilă - care mai are o calitate, aceea de apropiat al lui Mihai Fifor - explică de (ce) PSD s-a opus cu atâta înverşunare în Parlament celor trei proiecte USR care vizează eliminarea sau, după caz, plafonarea pensiilor speciale, dar şi interzicerea cumulării pensiei din sistemul public cu salariul la stat”, a punctat USR.