USR cere urgentarea moţiunii de cenzură: "Fiecare zi ce trece întăreşte poziţia premierului Dăncilă"

Stelian Ion
Stelian Ion

Liderii grupurilor parlamentare ale USR, Stelian Ion şi Adrian Wiener, au lansat, luni, o invitaţie tuturor liderilor partidelor din Opoziţie de a participa la o discuţie privind necesitatea urgentării depunerii moţiunii de cenzură, şi afirmă că, orice zi care trece aduce avantaje Guvernului Dăncilă şi PSD. Reuniunea ar urma să aibă loc marţi, la ora 11:00, în Parlament.

„Am observat că se tărăgănează foarte mult o decizie a ALDE şi Pro România cu privire la moţiunea de cenzură. Ca urmare, am invitat toţi liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire, mâine, pentru a avea o discuţie în cadru larg referitor la urgentarea depunerii moţiunii de cenzură. Dorim prin aceasta să-i punem pe colegii din ALDE şi Pro România în postura de a-şi exprima, în mod clar, opţiunea cu privire la semnarea şi susţinerea moţiunii de cenzură”, a declarat Stelian Ion, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor.

Potrivit USR, moţiunea de cenzură ar trebui depusă cât mai repede, fără să se mai aştepte strângerea celor 233 de semnături - minimul necesar pentru adoptarea moţiunii de cenzură, întrucât la acest moment condiţiile regulamentare pentru depunerea moţiunii de cenzură sunt îndeplinite.

„Fiecare zi ce trece nu face decât să întărească poziţia premierului Viorica Dăncilă, care recurge la mijloace incorecte pentru a prelua, la bucată, deputaţi din alte partide. În aceste condiţii, credem că este neapărat necesar să depunem cât mai repede această moţiune de cenzură pentru că ea tranşează această criză. Cei care au intrat mai nou în Opoziţie trebuie să-şi definească foarte clar poziţionarea faţă de moţiunea de cenzură. Nu poţi să pretinzi că ai intrat în Opoziţie şi tu să vii cu tot felul de condiţionări absurde cu privire la semnarea şi susţinerea acestei moţiuni”, a precizat Stelian Ion.

În acest context, USR anunţă că este consecventă şi susţine orice demers parlamentar care va duce la răsturnarea Guvernului Dăncilă, guvern care şi-a dat cu vârf şi îndesat măsura incompetenţei.

"După adoptarea moţiunii de cenzură, USR va susţine în Parlament orice nou guvern din care nu face parte PSD, cu îndeplinirea anumitor condiţii. Alianţa USR PLUS este pregătită să intre la guvernare după alegeri parlamentare anticipate, care să scoată România din criza politică, economică şi morală generată de PSD", a transmis USR.