USR cere audierea de urgenţă a Rovanei Plumb în Parlament

Rovana Plumb
Rovana Plumb (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România solicită, marţi, audierea de urgenţă în Parlament a Rovanei Plumb, propusă pentru postul de comisar european de Guvernul României.

"Viorica Dăncilă a trimis abia vinerea trecută la Parlament informarea privind nominalizarea Rovanei Plumb în Comisia Europeană, abia după ce toată presa a scris că, fără informare şi audiere, propunerea e nelegală. Astăzi, în Comisia de Afaceri Europene, deputatul USR Iulian Bulai a cerut conducerii comisiei să facă toate demersurile necesare pentru respectarea legii. USR va face astăzi şi o solicitare oficială în Biroul Permanent pentru organizarea imediată a audierii", se arată într-un comunicat remis de partidul condus de Dan Barna.

Deputatul USR Iulian Bulai a opinat că, într-o democraţie funcţională, Rovana Plumb n-ar fi ajuns niciodată să fie propusă drept comisar european.

"În România, ea a fost băgată pe uşa din dos, cu PSD încercând s-o apere de confruntarea cu parlamentarii din opoziţie. USR nu va accepta asta, la fel cum se opune prin toate mijloacele legale şi parlamentare numirii Rovanei Plumb ca reprezentant al României", a declarat Bulai.

USR a transmis că preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, trebuie să programeze de urgenţă audierea Rovanei Plumb în comisiile de afaceri europene ale Parlamentului, în condiţiile în care miercurea viitoare ea va fi audiată în Parlamentul European pentru postul de comisar european pentru Transporturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne