USR a depus plângere penală contra lui Dragnea la DNA

Ideea de a convoca, cu de la sine putere, o sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor i-a adus lui Liviu Dragnea o plângere penală la DNA.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România (USR) a depus vineri o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe care îl acuză de abuz în serviciu, fals şi uz de fals, în legătură cu decizia de convocare a Camerei Deputaţilor, luni, fără a avea decizia Biroului permanent al Camerei. Anunţul a fost făcut de Ionuţ Moşteanu, deputat USR, la ieşirea din sediul DNA, relatează Hotnews.

"Plângerea penală vizează infracţiunile de abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Concret, domnul Liviu Dragnea a semnat o decizie şi a trimis-o la Monitorul Oficial, decizia de convocare a Camerei Deputaţilor, luni, fără a avea decizia Biroului permanent al Camerei. Biroul permanent a trebuit să se întâlnească abia marţi, la ora 11,00, însă chiar Liviu Dragnea a lipsit de la această convocare a Biroului permanent, dânsul şi ceilalţi colegi, aşa că şedinţa nu a avut cvorum şi, din punctul nostru de vedere, considerăm acest lucru un abuz în serviciu", a declarat Moşteanu.

Reamintim că USR a anunţat încă de miercuri că va depune, în cursul acestei săptămâni, plângere penală contra lui Dragnea.

"Practic, Liviu Dragnea a convocat sesiunea extraordinară cu de la sine putere, încălcând astfel dreptul legitim al partidelor parlamentare de a dezbate şi a se pronunţa asupra acestei măsuri prin votul din Biroul permanent, ceea ce constituie un abuz în serviciu şi un atac împotriva statului de drept", acuza, la momentul respectiv, USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne