USR îl dă pe Ţuţuianu pe mâna ANI

Ministrul Apărării a fost prezent în Biroul Permanent pentru a asigura cvorumul, deşi legea ministerială interzice să deţii două funcţii simultane de conducere, susţin reprezentanţii USR.
George Edward Dirca
George Edward Dirca (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Uniunea Salvaţi România (USR) va sesiza Agenţia Naţională de Integritate în legătură cu participarea ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, la şedinţa Biroului Permanent al Senatului. Potrivit senatorului USR George Dircă, avem de a face cu o situaţie de incompatibilitate, relatează Hotnews.

"Ministrul Apărării, Ţuţuianu, a fost prezent în Biroul Permanent pentru a asigura cvorumul, deşi legea ministerială interzice să deţii două funcţii simultane de conducere. Practic dumnealui e şi membru al Biroului Permanent al Senatului şi este şi ministru. E o situaţie de incompatibilitate aici, iar cererea va fi adresată către Agenţia Naţională de Integritate", a declarat George Dircă, citat de News.ro.

Dircă a mai precizat că USR va formula până la sfârşitul acestei săptămâni încă două plângeri, una dintre ele vizând modul în care Liviu Dragnea a convocat sesiunea parlamentară extraordinară. Una dintre plângeri, pentru abuz în serviciu, va fi depusă la DNA, iar cea de a doua, pentru fals intelectual şi uz de fals, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne