Opoziţia, faza pe dosare: Dragnea va fi dat pe mâna DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals

Uniunea Salvaţi România va depune săptămâna aceasta o plângere penală la DNA împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, în urma scandalului declanşat pe marginea convocării sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, şef al Camerei Deputaţilor, se va aleage cu o plângere penală pe numele său pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri şi în ziua anterioară prin neconvocarea Biroului permanent este un caz clasic de abuz în serviciu. Practic, plenul s-a întrunit fără să existe îndeplinirea condiţiilor legale. Domnul Liviu Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie şi de Regulament, care spun foarte clar că această iniţiativă de convocare a unei sesiuni extraordinare poate să aparţină preşedintelui României, Biroului permanent sau unei treimi din deputaţi. Niciuna dintre condiţii nu a fost îndeplinită iar domnul Liviu Dragnea a pretins că aceste condiţii s-ar fi îndeplinit", a afirmat Barna, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al USR susţine că explicaţia pesedistului Florin Iordache cum că ar fi avut loc o şedinţă telefonică în care s-a discutat cu membrii Biroului permanent "nu are nicio acoperire regulamentară".

Pentru mai multe detalii despre acest scandal intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne