USL merge mai departe, "momentul confuziilor a trecut" - Crin Antonescu

Crin Laurenţiu Antonescu şi Victor Ponta
Crin Laurenţiu Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

În România, "lucrurile reintră în normal" USL merge mai departe şi "momentul confuziilor" a trecut. Aşa reiese din declaraţiile liderilor politici ai ţării, Victor Viorel Ponta şi Crin Antonescu. După ce în ultimele zile cei doi s-au atacat dur pe tema "cine preia responsabilitatea pentru avizarea exploatării cu cianuri la Roşia Montană", marţi, cel puţin la nivel de declaraţii, Viorel şi Crin s-au împăcat.

Ponta declară că îl susţine pe Antonescu la prezidenţiale şi că îşi doreşte un USL unit

Premierul a informat că a avut marţi dimineaţă o discuţie cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi ca, urmare a acelei discuţii, s-au împăcat, iar liderul PNL vrea să fie susţinut de PSD la prezidenţiale:

"N-am vorbit în mod detaliat, era foarte greu la telefon, însă [Antonescu n.r] mi-a spus că e plecat astăzi în Elveţia şi că în mod sigur, ca şi mine, îşi doreşte să avem în continuare un USL unit şi că, imediat ce se întoarce, ne şi întâlnim. (...) Domnul Antonescu este candidatul USL, prin deciziile luate şi cred că declaraţiile publice din ultima perioadă, şi ale domniei sale, şi ale mele, au stârnit o stare de nelinişte de care n-avea nevoie nimeni şi lucrurile reintră în normal din punctul meu de vedere", a spus Ponta, într-o intervenţie telefonică la România TV

Declaraţia lui Ponta vine la o zi după o altă declaraţie, tot a lui Ponta, care luni afirma "că PSD nu îl va susţine cu forţa pe Antonescu" şi tot la o zi după o declaraţie a lui Antonescu care, la rândul său, afirma că mai degrabă renunţă să candideze la prezidenţiale decât să fie "păpuşa PSD."

Antonescu confirmă că nu se rupe USL

Intervievat de Gândul în legătură cu afirmaţiile făcute de premier, liderul PNL a contrazis pe alocuri declaraţiile lui Ponta, şi anume în punctele esenţiale, infirmând că el ar fi discutat cu Ponta ceea ce a zis Ponta că a discutat cu el.

Antonescu a confirmat însă şi el că "momentul [dificil]" a fost depăşit şi USL merge înainte. Deşi nu a discutat despre prezidenţiale cu Ponta, e cert că va fi candidatul USL. Nu a discutat nici despre împăcare cu premierul, dar, daca Ponta tot a dat declaraţii, e bine atunci că s-au împăcat...

"Nu am discutat pe acest subiect astăzi [candidatura la prezidenţiale n.r.], am discutat doar despre agenda parlamentară. Cred că lucrurile sunt reaşezate în normal după aceste declaraţii, putem să depăşim momentul şi să mergem înainte. Sunt de acord cu premierul, doar nu o să intru într-o nouă divergenţă cu premierul când spune că ne-am împăcat. Noi am formulat o dată această poziţie că sunt candidatul USL şi nu ne întrebăm unii pe alţii în fiecare zi. Eu nu am ieşit nicio secundă din acest protocol, nu am refuzat, revenit, clarificările nu trebuiau să vină din partea mea şi trebuiau să vină din partea celor din PSD şi lucrurile sunt foarte clare", a declarat Antonescu pentru Gândul.

Antonescu a mai declarat că subiectul unei împăcări în USL nu a fost abordat deoarece el şi cu premierul nici nu au fost certaţi şi şi-a exprimat bucuria că momentul confuziilor a trecut şi USL merge mai departe.

"Eu consider că nu este vorba de ceartă sau de împăcare, sunt lucruri pe care le-am spus public. Astăzi am avut o discuţie telefonică înainte de a părăsi eu ţara în legătură cu deciziile de urmat în cele două Camere legată de Comisia comună privind Roşia Montană. Au fost discuţii care au decurs cum au decurs în toată această perioadă şi ne-am despărţit în condiţiile de funcţionare normală. Coaliţia merge mai departe, guvernarea merge mai departe, toate obiectivele din protocolul USL sunt în picioare şi sper că momentul confuziilor a trecut", a spus pentru Gândul preşedintele PNL.

Împăcat fiind cu Ponta, Antonescu a plecat marţi în Elveţia într-o vizită oficială, la invitaţia preşedintelui Consiliului Statelor al Confederaţiei Elveţiene. Iar în Parlament, la şedinţa de Biroului Permanent al Senatului unde s-a votat Roşia Montană, l-a înlocuit Senatorul liberal Cristian Dumitrescu.

În absenţa lui Crin Antonescu, Ponta informează Parlamentul că nu se rupe USL

“Ne-am împăcat. Am vorbit cu dânsul, a trebuit să plece în Elveţia, am vorbit foarte clar, astăzi în Parlament majoritatea USL funcţionează foarte bine. În ceea ce mă priveşte, sunt convins ca şi Crin va face la fel, orice dispută sau neînţelegere o păstrăm în cadru privat”, a declarat marţi Ponta în Parlament după ce a prezentat scrisoarea de intenţie cu FMI.

Victor Viorel Ponta a mai precizat că Antonescu va rămâne candidatul USL la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care PSD şi-a respectat întotdeauna toate acordurile astfel că nu s-a pus problema nici de această dată de o modificare în acest sens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne