Cozmin Guşă: Ponta cu minerii protestatari - aminteşte de Ion Iliescu

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Analistul politic Cozmin Guşă a criticat luni, la Realitatea Tv, faptul că premierul Victor Ponta a mers la Roşia Montană şi a coborît în mină ca să discute cu minerii protestatari.

“Duminică, premierul, cu uniforma RMGC, s-a dus şi a jucat o piesă de teatru foarte prost pusă în scenă de un regizor nepriceput . (…) Acolo a fost în felul următor: în timpul zilei de sâmbătă, reprezentanţi ai instituţiilor statului român s-au deplasat acolo, au văzut cum stă situaţia, nu era nimeni disperat, minerii erau bine mersi cazaţi într-o mină gen muzeu, mâncaţi, băuţi, în regulă, cu o manifestare de suport în sprijinul celui care astăzi le plăteşte salariile, pentru că acolo nu este o problemă socială. Acolo în continuare salariile sunt plătite. Premierul nu s-a dus acolo până n-a primit asigurări că nimeni nu-l va huidui”, a menţionat Cozmin Guşă.

Cozmin Guşă a comparat gestul premierului Victor Ponta cu acţiunile fostului preşedinte Ion Iliescu. Analistul politic consideră că acţiunile premierului sunt determinate de “un interes finaciar”.

“Această piesă de teatru de prost gust, în care un premier, amintindu-şi de bunicul său politic, Ion Iliescu, încearcă, mituind mare parte din televiziuni, să ne explice ce gest de vitejie a făcut croitoraşul cel viteaz. (…) Cunoscându-l pe Ponta de mult timp, încep să dau crezare acelui zvon care circulă pe piaţă şi care spune că partenerul său de afaceri, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, a investit foarte mulţi bani la Toronto, pe bursă, la RMGC, pentru că nu văd altă cauză pentru care Ponta s-ar comporta aşa decât un interes financiar, pentru că treburile stau aşa: din păcate, mineritul în România nu mai este la un nivel mulţumitor”, a afirmat Cozmin Guşă.

Totodată, Cozmin Guşă a declarat că premierul Victor Ponta “este disperat, simte cum îi fuge preşul de sub picioare şi cum marea oportunitate pe care a avut-o de a ignore într-un mod autoritar şi performant România cu 70% susţinere în Parlament, s-a terminat”.

În opinia sa, prin această "scenetă", Victor Ponta a urmărit să arate că este un premier responsabil când, în realitate, este "dezorientat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne