UPDATE: Şor a ocupat PMAN fără a avea autorizaţie. Slusari: Regimul Plahotniuc-Dodon a organizat o provocare

Mii de oameni au răspuns apelului Mişcării ACUM şi au ieşit duminică la protest în PMAN din Chişinău care de dimineaţă a fost ocupată ilegal de către manifestanţi aduşi de primarul de Orhei Ilan Şor.
Ştefan Sârbu
26.08.2018

UPDATE: Manifestanţii au mers în marş la principalele instituţii ale statului, care în opinia lor au fost capturate de Plahotniuc: la Parlament, SIS, CNA. Ritmul marşului a fost asigurat de membrii grupului Occupy Guguţă care au organizat un adevărat spectacol folosind tobe, cratiţe şi sticle.

După ce au scandat în faţa Parlamentului, SIS şi CNA ”Jos mafia!”, ”Hoţii!”, ”Ruşine să vă fie!”, ”Nu păziţi bandiţii!”, ”Plahotniuc nu uita, puşcăria-i casa ta!”, protestatarii s-au întors în PMAN si au continuat protestul până seara. Mai mulţi oameni şi-au instalat corturi în PMAN, alţii şi-au adus pături menţionând că vor să protesteze şi noaptea după care să continue demonstraţia şi luni, de Ziua Independenţei R. Moldova.

***

Vicepreşedintele Platformei DA Alexandru Slusari constată că ”regimul Plahotniuc-Dodon” a organizat duminică încă o provocare crasă deoarece Ilan Şor nu are autorizaţie pentru a organiza manifestaţie în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău, unde pentru 26 august a fost aprobat protestul antiguvernamental al Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM.

Mii de oameni au răspuns apelului Mişcării ACUM şi au ieşit duminică la protest în PMAN. Întrucât în Piaţă susţinătorii lui Şor au adus corturi, scaune, frigărui şi mâncare, iar riscul de provocări şi tensiuni este mare, oamenii sunt îndemnaţi să dea dovadă de calm şi să filmeze orice fel de acţiuni care le par suspecte.

Totodată, liderii Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM cer poliţiei să evacueze PMAN, care e ocupată ilegal de manifestanţii lui Sor.

„Poliţia ne-a asigurat că în curând vor pleca, iar noi ne vom putea muta în PMAN. Ştiu că au venit oameni de la mii de km pentru a participa la protest. E de datoria noastră să nu le oferim satisfacţia ca mitingul de amploare să fie transformat într-o gâlceavă”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„În curând o să termine frigăruile şi o să plece acasă. Noi nu am venit pentru frigărui. Ei rămân în stradă pentru cât sunt plătiţi. Noi am venit aici să ne luăm ţara înapoi”, a adăugat preşedinta PAS, Maia Sandu.

De menţionat că reportera Radio Europa Liberă a fost agresată şi împiedicată să filmeze simpatizanţii lui Ilan Şor aduşi organizat la protestul din PMAN apoi hrăniţi gratis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor