UPDATE Kenya: Asaltul final asupra teroriştilor

Mioara Stoica
22.09.2013

Asaltul final al forţelor de securitate kenyene împotriva teroriştilor somalezi care au atacat ieri Mall-ul Westgate din Nairobi, este în curs de desfăşurare, scrie siteul Daily Nation. Trupele speciale kenyene sunt ajutate de experţi americani, israelieni şi britanici.

Bilanţul actual raportat de Crucea Roşie este de 68 morţi, peste 200 de răniţi şi 49 de dispăruţi. Între timp, un comando înarmat, probabil din grupul somalez Al-Shabab, afiliat al Al Qaeda, ţine încă mulţi oameni ostatici. În grupul de atacatori există, de asemenea, femei, potrivit preşedintelui Kenyatta Uhure.

Forţele speciale de securitate din Kenya sunt ajutate de experţi americani, israelieni şi britanici. Un număr necunoscut de oameni sunt încă ţinuţi ostatici. Preşedintele Kenyatta declară: "Este un război internaţional".

Un asediu lung de 24 de ore

Conform celor mai recente date guvernamentale din Nairobi, numărul atacatorilor din interiorul mall-ului este estimat a fi între 10 - 15. Aproximativ 30 de persoane sunt ţinute ostatici. Aproximativ o mie de persoane au fost puse în condiţii de siguranţă de ieri până azi. Printre victime, există cel puţin trei britanici dar numărul "pare să crească pe măsură ce apar informaţii", a declarat Ministerul de Externe. Primul-ministru britanic, David Cameron a declarat că este ''o situaţie foarte dificilă şi trebuie să fim pregătiţi pentru veşti mai proaste''.

Forţele speciale de securitate din Kenya sunt ajutate de experţi americani, israelieni şi britanici. Un număr necunoscut de oameni sunt încă ţinuţi ostatici. Preşedintele Kenyatta declară: "Este un război internaţional".

Israelienii pregătesc o "strategie de negociere"

Între timp, forţele de securitate israeliene încearcă să deblocheze situaţia printr-o operaţiune comună cu forţele din Kenya. Experţii din Tel Aviv pregătesc o "strategie de negociere". Martorii au raportat că au auzit focuri de armă în această dimineaţă care veneau din interiorul mall-ului. Printre victime se află un diplomat canadian şi poetul din Ghana, Kofi Awoonor. ONU a condamnat atacul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor