Un transport important de arme a fost interceptat în Yemen, Iranul fiind considerat sursa armamentului

Epoch Times România
29.01.2013

Forţele yemenite au interceptat pe 23 ianuarie o navă ce transporta o cantitate mare de arme - inclusiv rachete sol-aer - oficialii SUA suspectând că au fost introduse ilegal din Iran şi sunt destinate insurgenţilor din Yemen, potrivit unui raport Reuters.

Guvernul din Yemen a declarat că armele interceptate la bordul unei navei aflate în largul coastei ţării includeau şi explozivi militari, grenade propulsate de rachete şi echipamente de producere a bombelor, în conformitate cu o declaraţie a ambasadei sale din Washington.

Iranul neagă orice amestec în treburile Yemenului.

Analiştii şi diplomaţii cred că ascensiunea grupului Houthis, numit după familia liderilor lor, a transformat Yemenul într-un nou front în lupta îndelungată dintre Iran şi puterile occidentale şi regimurile arabe pe care le susţin.

Poziţia sa în vecinătatea principalului producător de petrol din Arabia Saudită - adversarul regional musulman sunnit al Iranului - şi benzile sale majore de transport au făcut din restaurarea stabilităţii Yemenului o prioritate internaţională.

Guvernul din Yemen a afirmat într-o declaraţie, că transportul a fost interceptat în apele Yemenului, aproape de Marea Arabiei. Acesta a spus că oficialii yemeniţi ai pazei de coastă s-au urcat la bordul navei, care avea arborate multe steaguri şi opt membri yemeniţi în echipajul de la bord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor