Un spectaculos vârtej marin surprinde locuitorii din sudul Insulei Gran Canaria [video]

Vârtej, Gran Canaria
Vârtej, Gran Canaria (screenshot tramite video Youtube)

Un vârtej marin mare şi spectaculos, în formă de ciupercă, a surprins în dimineaţa zilei de miercuri, 3 aprilie, locuitorii din localităţile Arguineguín şi Puerto Rico, în sudul Insulei Gran Canaria (Spania).

Fenomenul în formă de pâlnie conţine un vârtej intens care se produce peste un corp de apă, de obicei conectat la un nor camuflat. Cu alte cuvinte este un tip de tornadă care se formează deasupra mării.

În Insulele Canare aceste vârtejuri marine nu sunt rare.

În ultimele săptămâni au fost observate mai multe vârtejuri marine în diferite puncte din Insulele Canare. Unul dintre ele a făcut ca traiectoria unor zboruri de pe aeroportul de sud din Tenerife să fie deviată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință