Un râu din China devine roşu-sângeriu (video)

Canal de irigaţie chinez, devine roşu. Este neclar dacă din cauza algelor sau a unor substanţe chimice. 80% din apele Chinei nu pot fi folosite nici pentru zootehnie
Canal de irigaţie chinez, devine roşu. Este neclar dacă din cauza algelor sau a unor substanţe chimice. 80% din apele Chinei nu pot fi folosite nici pentru zootehnie (Weibo)

Materialul video pe pagina originală a articolului Epoch Times

Problemele din China capătă, pur si simplu, proporţii biblice

La început a fost Apocalipsa animalelor plutitoare: cine poate uita cele 16.000 de carcase plutitoare de porci, urmate de cele câteva mii de raţe moarte şi culminând cu carcasele celor 5 lebede negre? Totuşi, nimic nu poate depăşi impactul dramatic al râului interior din Wenzhou, care a devenit roşu-sângeriu.

Potrivit Radiodifuziunii Chineze Internaţionale, lucrurile s-au petrecut în felul următor:

Un curs de apă din interiorul oraşului estic Wenzhou a fost inundat de un torent de apă roşie, sângerie.

Rezidenţii afirma că râul curgea normal la ora 4 dimineaţa, dar acesta a început să se înroşească pe la 6 dimineaţa, iar, apoi, deodată, a devenit roşu ca sângele.

Un localnic, care şi-a petrecut toată viaţa la marginea râului, a spus că nu a mai văzut niciodată aşa ceva. Un alt sătean a amintit de faptul că nu a existat nicio uzină chimică în partea superioară a râului.

Inspectorii din partea Biroului de Protecţie a Mediului din Wenzhou au afirmat că nu au putut găsi cauza incidentului, chiar dacă probele de apă păreau să sugereze că nuanţa suspicioasă ar fi rezultatul unor deversări ilegale în râu.

Cu toate acestea, ştim deja că 60% din apele din China sunt ”prea poluate pentru a fi potabile”. Cine ştie, poate că sângele potabil din râuri ar aduce vreo îmbunătăţire. Sau, poate că nu.

”Lucrul ciudat este că am putut prinde peşte, fiindcă apa este, de obicei, limpede”, a comentat un localnic din oraşul respectiv, pe microblogul chinez Weibo.

Rezidenţii provinciei Zhejiang au afirmat că râul arăta normal la ora 5 în Beijing, marţi dimineaţă. În numai o oră, tot râul a devenit brusc roşu sângeriu. Locuitorii spun, de asemenea, că în aer s-a ridicat un miros ciudat.

Râuri înroşite în mai multe locuri pe glob

Pe 1 noiembrie în Olanda, în orăşelul Nootdorp: apele canalului care trece prin oraş s-au înroşit brusc. Vina a fost dată pe o bacterie şi pe încălzirea globală, conform unui purtător de cuvânt al Oficiului Apei din localitate. Cauza nu a fost, însă, confirmată nici până în prezent.

Pe 3 decembrie 2013 în Slovacia, orăşelul Myjava, la graniţa cu Republica Cehă a fost afectat de acelaşi fenomen – apele râului din oraş au căpătat culoarea roşu-aprins. Motivul a rămas neelucidat, deşi s-a suspectat o deversare de la Muzeul din apropiere, sau de la abatorul oraşului.

Pe 5 decembrie 2013, apele râului Beirut s-au înroşit brusc în Furn-al-Shubbak, ele ajungând până în Marea Mediterană, unde puteau fi văzute foarte clar. Cauza a rămas neidentificată. Râul Beirut mai înregistrase un asemenea fenomen în 2012.

Pe 30 aprilie 2014, apele râului din localitatea Lotzwil din Berna, Elveţia, s-au înroşit brusc cu aceeaşi culoare roşie ca sângele.

De asemenea, numeroasele incidente de acest gen, comentate online, au stârnit controverse. Astfel, pe Internet circulă un pasaj biblic care descrie una dintre cupele "mâniei cereşti": „Şi cel de al treilea înger şi-a vărsat cupa în râuri şi în izvoarele apelor; iar ele s-au prefăcut în sânge”.

Într-o zi, aşa ar putea arăta şi Apocalipsa, sau poate că nu. Însă, un lucru este sigur: în acea zi, deversarea de deşeuri se va fi opri. S-a ajuns la limită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe