Un poliţist îşi pierde viaţa în timpul unei aşa-zise "misiuni oficiale". Oprea îl avansează în grad post-mortem

În plin centrul Capitalei, un poliţist de la circulaţie şi-a pierdut viaţa din cauza unei gropi în timp ce era în misiune.
Poliţist pe motocicletă
Poliţist pe motocicletă (Epoch Times România)

UPDATE. Procurorii Tribunalului Bucureşti au început urmarirea penală in rem pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului şi-a pierdut viaţa luni seară, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, informează Euractiv.ro.

"A fost începută urmărirea penală in rem în acest caz, după ce ne-am autosesizat. În acest moment aşteptăm informaţii oficiale de la toate instituţiile statului despre natura misiunii pe care poliţistul o executa, dacă într-adevăr era în misiune, precum şi informaţii despre lucrarea de pe domeniul public. Pe măsură ce vom avea aceste informaţii, le vom comunica", a declarat, miercuri, pentru publicaţia citată, Adrian Ţârlea, procuror şi purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Patru surse au declarat că Oprea se deplasa de la un restaurant din Cotroceni către sediul Ministerului de Interne. O altă sursă consultată de EurActiv.ro a declarat că ministrul venea de la restaurant şi mergea către casă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, pentru ProTV, marţi seară, că poliţistul se afla "într-o misiune specifică Poliţiei Rutiere, o misiune de fluidizare a traficului."

"Noi nu putem confirma şi nici infirma informaţiile despre natura misiunii şi despre traseul ei în acest moment al anchetei, aşteptăm documentele oficiale de la instituţii, pentru că anchetele judiciare se fac pe documente. Nu vedem niciun motiv pentru care documentele unei misiuni de tipul celei pe care o menţionaţi, deşi nu au un caracter public, să nu fie puse la dispoziţia organelor judiciare, aşa că le vom primi şi vom lămuri situaţia", a declarat procurorul Ţârlea.

* * *

UPDATE. Poliţistul de 28 de ani care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă a fost avansat în grad, Gabriel Oprea considerând că acesta a murit în misiune. Dar care a fost misiunea sa? Să deschidă drumul vicepremierului care se ducea spre MAI după ce a fost la un restaurant din Cotroceni, scrie BN24.ro.

Potrivit publicaţiei citate, politiştul făcea parte din coloana oficială a vicepremierului, însă această informaţie, deşi confirmată neoficiale pe toate canalele, este ţinută secretă la nivel public. Pentru că, potrivit legii, poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar "în situaţii deosebite".

Nu ar fi prima dată când Gabriel Oprea foloseşte poliţia în scopuri personale, susţine Breaking News 24, care arată că şeful UNPR a mai beneficiat de coloană oficială pentru a merge la şedinţele de partid.

* * *

Un poliţist la Brigada Rutieră a decedat după ce a căzut de pe motocicletă într-o groapă aflată pe şosea, chiar în timpul unei misiuni. Accidentul a avut loc în plin centrul Capitalei, pe strada Ştirbei Vodă, potrivit B1 TV.

Agentul a murit la Spitalul Universitar, şi, potrivit sursei citate, imediat după accident au apărut şi controverse legate de modalitatea în care s-a produs tragedia. Iniţial se vorbea de faptul că omul legii ar fi însoţit coloana oficială a preşedintelui Klaus Iohannis, ulterior că ar fi deschis coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Şeful Serviciului de Presă al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca a declarat, pentru Mediafax, că accidentul a avut loc în zona Casei Radio, pe bulevardul Ştirbei Vodă, unde poliţistul a căzut cu motocicleta într-o groapă care era semnalizată, în zonă având loc lucrări la carosabil.

Sarca a precizat că poliţistul se afla în misiune şi se îndrepta către o zonă în care ar fi urmat să fluidizeze circulaţia.

În zona unde a avut loc accidentul se fac lucrări la carosabil din câte se pare la o conductă de gaze.

Poliţistul care şi-a pierdut viaţa, Bogdan Cosmin Gigina, avea 28 de ani şi lucra din 2007 în cadrul Brigăzii Rutiere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne