Un moldovean printre victime, în urma prăbuşirii podului din Genova

In cursul acestei dimineti, parte din podul Morandi, de pe autostrada A10, din Genova s-a prabusit. provocand moartea a cel putin 10 persoane.
In cursul acestei dimineti, parte din podul Morandi, de pe autostrada A10, din Genova s-a prabusit. provocand moartea a cel putin 10 persoane. (Printscreen Facebook)

Autorităţile italiene au confirmat că un cetăţean moldovean se numără printre victimele din Genova, unde prăbuşirea unui pod rutier a ucis marţi, 14 august, aproximatv 40 de persoane.

Consulatul moldovean în Italia a anunţat că se află în contact cu rudele persoanei decedate iar consulul general de la Milano s-a deplasat la Genova. Într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Chişinău nu se fac publice alte detalii despre victimă sau circumstanţele morţii, precizându-se doar că acesta avea cetăţenie dublă.

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis miercuri un mesaj de condoleanţe poporului italian şi tuturor familiilor îndurerate, solicitând Consulatului general al Republicii Moldova la Milano să se ocupe de procedura de repatriere a persoanei decedate şi să ofere suportul necesar.

Aproximativ 35 de maşini şi camionete au căzut de la înălţimea de 45 de metri când Podul Morandi - supranumit de localnici şi Podul Brooklin - s-a prăbuşit, în timpul unei furtuni, peste albia unui râu, o linie de cale ferată şi două depozite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe