Compania Guvernului RM ”Un doctor pentru tine” continuă. Expert Amnesty: Medicii sunt obligaţi să se deplaseze din cont propriu

Medicii din RM sunt nemulţumiţi de modul de organizare a campaniei lansate de Guvern, însă vor tăcea deoarece nu sunt uniţi, unii obosiţi, alţii speriaţi, iar alţii ţin la fotolii, afirmă Cristina Pereteatcu.
Campania Guvernului R. Moldova   „Un doctor pentru tine”
Campania Guvernului R. Moldova  „Un doctor pentru tine” (gov.md)

Guvernul Republicii Moldova anunţă că 2949 de persoane au fost consultate şi examinate gratuit pe parcursul primei săptămâni de desfăşurare a campaniei „Un doctor pentru tine”. Echipe mixte de specialişti, formate din medici endocrinologi, oftalmologi, neurologi şi cardiologi au mers în 12 raioane, unde au examinat 1067 de persoane.

Totodată, în perioada 2-9 august, 127 de copii din raionul Hânceşti au fost consultaţi gratuit de stomatologi, iar la 53 le-au fost acordate servicii de profilaxie şi sanare. 1755 de persoane au făcut screening pulmonar.

În context, Cristina Pereteatcu, expertă la Amnesty International Moldova susţine că medicii ar fi nemulţumiţi de modul de organizare a companiei lansate de Guvern însă aceştia vor tăcea deoarece nu sunt uniţi, unii obosiţi, alţii speriaţi, iar alţii ţin la fotolii.

”Mătuşa mea care este medic stomatolog la Clinica Republicană îmi spune, că, acum, înainte de alegeri, administraţia îi obligă să meargă în deplasări prin ţară. Şi ca să nu le plătească diurna, trebuie să plece dimineaţa şi seara să revină la Chişinău, din cont propriu. Şi asta câteva zile la rând. Fără nici măcar o sticlă de apă asigurată de stat”, a adăugat Cristina Pereteatcu precizând că asta este tot ce ar trebui să se ştie despre actuala guvernare a R. Moldova şi "democraţia" din ţară.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată de Guvernul moldovean la 2 august iar medicii vor continua să examineze gratuit locuitorii de la sate conform unui grafic stabilit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe