Medicamente produse în China, retrase de pe piaţa farmaceutică a R. Moldova

(http://www.macaubusiness.com)

Douăzeci şi două de medicamente care conţin substanţa activă Valsartan, produsă în China, au fost retrase de pe piaţa farmaceutică din Republica Moldova. Un ordin în acest sens a fost emis de către Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMED) la începutul lunii iulie. Se presupune că substanţa ar conţine impurităţi ce ar putea declanşa cancer.

Potrivit sanatateinfo.md, medicamentele retrase sunt produse de compania chineză Zhejiang Huahai Pharmaceuticals, iar la începutul lunii iulie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a cerut ca produsele să fie retrase de pe piaţa Uniunii Europene, pe motiv că ar conţine impurităţi cu potenţial cancerigen.

Medicamentele cu Valsartan sunt utilizate pentru a trata pacienţii cu tensiune arterială ridicată, pentru a reduce complicaţiile cum ar fi atac de cord şi accident vascular cerebral. De asemenea, este utilizat la pacienţii care au suferit insuficienţă cardiacă sau un atac de cord recent.

Pe rafturile farmaciilor din R. Moldova se mai găsesc alte 28 de produse medicamentoase ce conţin substanţa activă Valsartan, dar provin însă de la alţi producători şi nu conţin impurităţi cu risc sporit pentru sănătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe