Un lider Jobbik care încerca să intre în România, oprit la graniţă. Ungaria cere explicaţii

Ministerul de Externe al Ungariei a cerut explicaţii ţării noastre în legătură cu interdicţia de intrare pe teritoriul României impusă vicepreşedintelui Jobbik, Istvan Szavay.
(ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)

Ministerul ungar de Externe solicită explicaţii României în legătură cu interdicţia de călătorie care îl vizează pe deputatul Istvan Szavay, unul dintre liderii mişcării ultranaţionaliste ungare Jobbik, a informat miercuri agenţia MTI, citată de Mediafax.

Istvan Szavay urma să efectueze cu două zile în urmă o vizită în România pentru a participa la manifestări organizate de comunitatea etnicilor maghiari.

Când să intre în ţară, liderul Jobbik a fost oprit la frontieră, fiind informat că are interdicţie de a intra pe teritoriul României timp de trei ani.

Istvan Szavay a mai avut o interdicţie de intrare în România care expirase de circa un an, dar, cel mai probabil, măsura a fost prelungită.

Alături de un alt lider Jobbik, Szavay a fost vizat de interdicţie din cauza exprimării unor idei extremiste care riscă să aducă atingere ordinii publice în România.