Un jurnalist austriac de la Die Presse l-a întrebat pe Ponta de contractul cu G+; Guvernul precizează că nu există

Victor Ponta
Victor Ponta (Lavinia Savu / Epoch Times)

Joi, biroul de presă a Guvernului a precizat că nici Executivul nici premierul nu au un contract cu firma de consultanţă G+, în replică la un articol publicat de cotidianul austriac Die Presse, care susţine că Victor Ponta a apelat la G+ Europe pentru a-şi îmbunătăţi imaginea.

”În acest moment nu există nici un contract semnat între Guvern sau premierul Victor Ponta şi firma de consultanţă G+. Ieri (n.r. - miercuri), reprezentanţi ai acestei companii şi-au oferit sprijinul pentru dialogul cu presa, la Bruxelles, dar nu s-a concretizat nici o relaţie contractuală. Dacă vom considera necesar să existe o relaţie contractuală cu o firma specializată în domeniu, vom anunţa acest lucru în mod transparent şi vom urma cu stricteţe prevederile legale şi normele europene în domeniu”, precizează Biroul de Presă al Guvernului.

Die Presse scrie că Victor Ponta a apelat la firma de PR G+ Europe pentru a-şi îmbunătăţi imaginea. Printre principalii clienţi ai G+Europe se află concernul energetic Gazprom şi Guvernul de la Moscova. ”Pentru gustul meu am văzut în ultimele zile prea multă manipulare politică şi prea puţine fapte”, potrivit unui comunicat primit de publicaţia austriacă de la G+ Europe în numele premierului Victor Ponta.

Corespondentul Die Presse la Bruxelles l-a întrebat miercuri pe Victor Ponta, la conferinţa de presă comună cu liderul grupului socialist din PE, Hannes Swoboda, cine achită nota de plată pentru G+ Europe. Premierul a răspuns că nu e la curent cu aşa ceva. În replică, corespondentul Die Presse l-a acuzat că minte şi i-a spus că a primit un comunicat de la firma de PR în numele său.

Şi DPA a primit un comunicat al G+ Europe. ”Îi voi asculta cu atenţie pe colegii mei din UE şi dacă există un caz în care normele UE au fost încălcate - o astfel de intenţie nu a existat niciodată - vom schimba cursul”, a declarat Ponta, potrivit unui comunicat transmis de G+ Europe. Informaţia a fost preluată de site-ul www.europeonline-magazine.eu) şi de www.gulf-times.com.

G+ Europe face parte din Omnicom, unul dintre liderii mondiali pe piaţa de PR şi are sediul la Bruxelles. Printre clienţii săi se numără Gazprom şi Guvernul rus.

Potrivit Financial Times, Gazprom a apelat la serviciile G+ Europe în 2007 după ce concernul rus a ieşit ”şifonat” la nivel de imagine în 2006 în urma disputei cu Ucraina privind întreruperea furnizării de gaze către Europa Occidentală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe