Un general rus de nivel înalt susţine că este posibil un atac preventiv împotriva scutului anti-rachetă

Şeful statului major rus, Gen. Nikolai Makarov, decembrie 2011
Şeful statului major rus, Gen. Nikolai Makarov, decembrie 2011 (ALEXANDER NEMENOV / AFP / Getty Images)

Un general rus de nivel înalt a declarat joi că Moscova s-ar putea vedea obligată să dezactiveze sistemul NATO de apărare anti-rachetă din Europa.

Generalul de armată Nikolai Makarov a afirmat la o conferinţă internaţională privind apărarea anti-rachetă de la Moscova, că ţara ar putea utiliza un atac preventiv pentru a distruge fizic sistemele de rachete.

Makarov a adăugat că speră că utilizarea armelor de distrugere va fi o măsură de ultimă instanţă, ca răspuns la desfăşurarea unui scut anti-rachetă în Europa.

La începutul zilei, ministrul rus al apărării Anatoli Serdiukov a declarat că Rusia, NATO şi SUA nu au reuşit să găsească o "soluţie reciproc acceptabilă."

Moscova a respins poziţia SUA, conform căreia planul are scopul de a proteja împotriva unor potenţiale ameninţări din Iran, şi a spus că în dezvoltarea sa ulterioară, scutul anti-rachetă va fi capabil să submineze sistemul nuclear al Rusiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe