Un general rus de nivel înalt susţine că este posibil un atac preventiv împotriva scutului anti-rachetă

Şeful statului major rus, Gen. Nikolai Makarov, decembrie 2011
Şeful statului major rus, Gen. Nikolai Makarov, decembrie 2011 (ALEXANDER NEMENOV / AFP / Getty Images)

Un general rus de nivel înalt a declarat joi că Moscova s-ar putea vedea obligată să dezactiveze sistemul NATO de apărare anti-rachetă din Europa.

Generalul de armată Nikolai Makarov a afirmat la o conferinţă internaţională privind apărarea anti-rachetă de la Moscova, că ţara ar putea utiliza un atac preventiv pentru a distruge fizic sistemele de rachete.

Makarov a adăugat că speră că utilizarea armelor de distrugere va fi o măsură de ultimă instanţă, ca răspuns la desfăşurarea unui scut anti-rachetă în Europa.

La începutul zilei, ministrul rus al apărării Anatoli Serdiukov a declarat că Rusia, NATO şi SUA nu au reuşit să găsească o "soluţie reciproc acceptabilă."

Moscova a respins poziţia SUA, conform căreia planul are scopul de a proteja împotriva unor potenţiale ameninţări din Iran, şi a spus că în dezvoltarea sa ulterioară, scutul anti-rachetă va fi capabil să submineze sistemul nuclear al Rusiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe