Un dezvoltator chinez furios rupe picioarele unui oficial comunist

.
. (China Photos/Getty Image)

În disputele teritoriale din China, cad de obicei victime agricultorii şi nu oficialii guvernamentali, dar ceea ce s-a întâmplat în Guilin, provincia Guangxi în ianuarie 2016 pare să fie o excepţie de la regulă.

La data de 18 ianuarie, Qin, un membru al Partidului Comunist şi liderul local al Biroului de Dezvoltare Urbană şi al Locuinţelor, a fost atacat din spate de un bărbat de vârstă mijlocie înarmat cu o bară de fier. Bărbatul l-a lovit pe Qin peste picioare, fracturându-i ambele fibule.

La data de 29 februarie, site-ul de ştiri locale Guilin Life a raportat că Jiang, şeful unei companii de dezvoltare de locuinţe în provincia Xing'an, a plătit o sumă de bani pentru agresarea fizică a lui Qin.

Conform interogatoriului, Jiang a recunoscut că atacul a fost motivat de eşecul proiectului său care urmează să fie aprobat de autorităţi. El l-a angajat pe Yao pentru a-i "da o lecţie lui Qin", după care Yao a pasat atacul unui alt bărbat numit Chen, care a comis fapta. Cei trei se află acum în detenţie.

Potrivit raportului, ranchiuna lui Jiang este neîntemeiată, deoarece decizia de a interzice proiectul său a fost analizată în colectivul Biroului de Dezvoltare Urbană şi al Locuinţelor, neavând prea mult de a face cu Qin personal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe