Un cutremur puternic loveşte Franţa: Pagube materiale şi răniţi

Un cutremur de magnitudine 5,4 a lovit regiunea Montélimar, departamentul Ardèche, în sud-estul Franţei. Presa franceză raportează daune materiale şi răniţi.
Cutremur în Franţa
Cutremur în Franţa (http://www.franceseisme.fr)

Un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter a zguduit sud-estul Franţei luni, 11 noiembrie, la ora locală 11:52. Este vorba despre un eveniment rar: puternicul cutremur a avut epicentrul la 10 kilometri distanţă de oraşul Drôme la o adâncime de 10 kilometri, potrivit LCI.

În primele rapoarte ale mass-mediei franceze au fost semnalate în special pagube în oraşele din apropierea epicentrului, situate în municipalitatea Montélimar.

Prefecturile locale au activat planul de urgenţă: s-au înregistrat răniţi, inclusiv un bărbat care a căzut de pe o schelă, iar o persoană ar fi internată în stare gravă, informează AFP.

La ora locală 13:40, prefectul de Drôme, a raportat, pe Twitter, 3 răniţi.

Pentru moment nu au fost semnalate probleme la centrala nucleară Tricastin, aflată la aproximativ treizeci de kilometri de Montélimar. Starea unor clădiri este îngrijorătoare, în special două clopotniţe din regiunea Ardèche.

Şocul a fost resimţit până la Lyon şi Grenoble, potrivit informaţiilor lansate de LCI. Oraşele Montpellier, Avignon, Saint-Étienne şi Marsilia au simţit, de asemenea, cutremurul, informează Centre sismologique euro-méditerranéen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință