Un copil de 7,1 kg s-a născut în Marea Britanie

Alex Johnston
28.03.2013

Naşterea unui copil din Marea Britanie a fost descrisă ca fiind una din cele mai mari naşteri naturale ce au avut loc vreodată, nou-născutul cântărind 7,1 kg.

BBC a raportat că George King s-a născut acum şase săptămâni în familia lui Jade Packer şi Ryan King, ambii fiind adulţi cu dimensiuni normale.

Părinţii lui au spus că din cauză că nimeni nu s-a gândit că George ar putea fi atât de mare, naşterea a fost foarte grea.

Copilul a rămas fără oxigen timp de 10 minute, şansele sale de supravieţuire fiind de 10 la sută. El a fost ulterior transferat la un spital din Bristol, de unde provin părinţii lui, şi i s-a permis să meargă acasă o lună mai târziu.

El a rămas blocat în timpul naşterii şi a încetat să mai respire.

„Când i-a ieşit capul ne-am dat seama cât era de mare”, a declarat Packer pentru BBC. „Când umerii i s-au blocat a început toată problema. Erau aproximativ 20 de medici în plus, în cameră. Atunci lucrurile au devenit cu adevăr înfricoşătoare.”

Ea a fost în travaliu timp de aproximativ 16 de ore înainte să-l nască pe George.

„A fost un şoc masiv pentru toată lumea - nimeni nu ştia că el va fi atât de mare”, a declarat Packer pentru Bristol Post. „În timpul sarcinii deveneam din ce în ce mai mare.”

Dar calvarul „face să fie şi mai special faptul de a-l avea acum acasă, lângă noi, după toate greutăţile prin care a trecut”, a continuat ea, potrivit Post.

Tatăl copilului a declarat că „a fost înfricoşător” momentul când George a rămas blocat. "Dar acum suntem acasă şi ne obişnuim cu viaţa de familie împreună. Toată lumea a spus că dimensiunea se va echilibra şi el va creşte într-un ritm normal ", a spus el.

Micul George a fost numit al doilea cel mai mare copil născut vreodată natural, în conformitate cu MSN.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor