Un colonel (r) din US Air Force dezvăluie despre întâlnirea cu extratereştri în anii '50

Richard French, colonel în rezervă de 83 de ani, care în anii 1950 a colaborat la proiectul 'Cartea albastră' ce presupunea colectarea şi analiza datelor despre OZN-uri, susţine că, personal, a văzut Obiecte Zburătoare Neindentificate şi extratereştri acum mai bine de o jumătate de secol, potrivit The Huffington Post.

În responsabilitatea sa intra prevenirea informaţiilor false cu privire la acest subiect, ce prevedea o vizită pe teren în locurile în care erau raportate pretinse contacte cu extratereştrii.

Proiectul 'Cartea albastră' a fost închis în anul 1970, iar autorii săi au recunoscut atunci că niciun fel de extratereştri nu au vizitat Pământul cu navele lor.

Şi iată acum, după mai bine de o jumătate de secol, în cadrul unor audieri la Washington cu privire la proiectul amintit, acest colonel în rezerva a făcut o mărturisire senzaţională: el a văzut personal două OZN-uri ale 'străinilor'.

La începutul anilor 50, după cum scrie publicaţia menţionată, locuitorii oraşului canadian St. John au sesizat autorităţile printr-o declaraţie în scris, în care afirmau că au văzut mai multe obiecte neidentificate pe coasta Atlanticului.

Responsabil de anchetă a fost numit ofiţerul Richard French. I s-a spus că două dispozitive suspecte au efectuat o imersiune în apă cu o viteză de peste 150 de kilometri pe oră.

Ajungând pe coastă, el a descoperit acolo o mulţime de spectatori, inclusiv poliţia locală. Toţi se uitau ca vrăjiţi la apa limpede, în care se vedeau două 'farfurii zburătoare' de aproximativ 5,5 metri în diametru şi mai puţin de un metru în înălţime.OZN-urile pluteau sub apă la câţiva metri distanţă unul de altul şi de ţărm, iar, apoi, colonelul (în rezervă) spune că i-a observat şi pe 'extratereştri'.

Aveau între jumătate de metru şi un metru înălţime, de o culoare gri deschis, cu mâni subţiri şi foarte lungi, cu două sau trei degete.Partea superioară a capului era mult mai mare decât maxilarul, ochii oblici şi parcă fără pupile. Ei arătau exact ca extratereştrii din filme, citează The Huffington Post declaraţia colonelului american.

După aceea, una din farfurii a zburat afară din apă, dar s-a întors. Cele două obiecte se purtau de parcă ar fi fost angrenate într-un fel de acţiune, iar, 20 de minute mai târziu, ambele farfurii au părăsit Oceanul Atlantic. S-au ridicat în cer şi au dispărut.

Richard French spune că, ţinând cont de atribuţiile sale, a depus un raport fals, care conţinea o expunere vagă despre două mijloace de transport. În realitate, afirmă el acum, este convins că a văzut extratereştri care 'reparau o farfurie şi îi testau fiabilitatea'.