Un bombardier B-52 s-a apropiat de o bază a Rusiei în Siria

Bombardierul american B-52
Bombardierul american B-52 (Paul J. Richards/AFP/Getty Images)

Un bombardier american B-52 a fost depistat în estul Mediteranei săptămâna trecută, zburând însoţită de o escortă - un aparat F-16 - furnizat de forţa aeriană elenă.

Conform publicaţiei aviaţiei ruse Avia.Pro, bombardierul american B-52 s-a apropiat de bază armatei ruse de la Hmeimim din vestul Siriei, care a fost prinsă pe nepregătite..

„Cu câteva ore în urmă, a fost depistat un bombardier american B-52 iniţial în partea de sud a Greciei şi, ulterior, aproape de Cipru. Incidentul a reprezentat o surpriză destul de mare datorită apropierii sale de bază aeriană rusă Hmeimim. Ruta exactă a bombardierului strategic din SUA rămâne necunoscută. Cu toate acestea, potrivit mai multor surse, avionul a zburat aproape de graniţa Siriei înainte de a se îndrepta către spaţiul aerian iordanian ”, a informat publicaţia vineri.

În ce scop bombardierul american B-52 a apărut atât de aproape de bazele militare ruseşti în Siria, până în prezent, rămâne necunoscut, cu toate acestea, aceste aeronave au fost observate în trecut executând manevre de simulare a unor atacuri asupra bazelor militare ruse din regiune, în scop de testare sau pentru a da semnale trupelor ruseşti staţionate în zonă.

Săptămâna trecută au început să iasă la suprafaţă zvonuri despre presupusa dezactivare a sistemului S-400 din Siria, deşi nu există confirmări că armata rusă şi-a dezactivat sistemul de rachete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe