Un asteroid de mărimea Statuii Libertăţii ar putea sa intre în coliziune cu Pământul

(Getty Images)

Un astronom american a declarat că un asteroid la fel de mare precum Statuia Libertăţii din SUA se află într-un curs de coliziune cu Pământul, conform publicaţiei britanice Mirror.

Dr. Judit Györgyey-Ries, astronom la Observatorul McDonald din cadrul Universităţii din Texas, consideră că asteroidul ar putea crea un impact imens când va ajunge pe Pământ în octombrie 2017.

Astronomul a declarat pentru website-ul astrowatch.net că s-ar putea “să vedem o explozie, poate geamuri sparte şi clădiri distruse – depinde unde o să lovească.”

Savanţii estimează că Asteroidul 2012 TC4 are aproximativ 40 de metri şi ar putea cauza pagube chiar mai serioase decât meteoritul care a explodat deasupra Rusiei în februarie 2013, provocând peste 1.200 de răniţi.

De asemenea, acelaşi asteroid 2012 TC4 a trecut razant pe lângă Pământ în octombrie 2012, la o distanţă de numai 94.800 de km.

Detlef Koschny de la Agenţia Spaţială Europeană a declarat: “Există şansa de unu la un milion ca asteroidul să ne lovească.

“Mărimea acestuia a fost estimată pe baza luminozităţii sale, dar nu se ştie care este gradul său de reflexie. Aşadar, ar putea fi mai mic sau mai mare; presupunem între 10 şi 40 de metri.

“Un obiect din fier de 40 de metri va trece prin atmosferă şi va provoca un crater; un obiect pietros de 10 metri de abia va fi observat.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură