Un american a fost ales liderul Băncii Mondiale

.
. (MIKE CLARKE/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
17.04.2012

Noul şef al Băncii Mondiale este expertul pe probleme globale de sănătate, Dr. Jim Yong Kim, din Statele Unite ale Americii. Deşi preşedintele Băncii Mondiale a fost întotdeauna un american, de data aceasta au concurat şi doi candidaţi foarte apreciaţi din ţările în curs de dezvoltare. Kim aduce o abordare diferită faţă de predecesorii săi, care erau experţi în politică externă, afaceri, sectorul bancar sau economie.

Kim a condus o dată eforturile Naţiunilor Unite de a lupta împotriva SIDA, a fondat o organizaţie non-guvernamentală care promovează asistenţa medicală în jurul lumii şi a predat la şcolile de medicină şi de sănătate publică de la Harvard.

Într-un film postat pe youtube de Dartmouth College, Kim le spune studenţilor săi că o educaţie amplă îi poate ajuta să rezolve problemele dificile. Educaţia sa include diplome în medicină şi antropologie.

Într-o avanpremieră a abordării sale în cadrul Băncii Mondiale, Kim a analizat sistemul american de sănătate, a cerut oficialilor să se concentreze pe date şi rezultate şi a cerut o nouă abordare.

Criticii susţin că Banca Mondială se ocupă de mult mai multe aspecte decât sistemul de sănătate şi pun sub semnul întrebării dacă Kim are suficientă experienţă pentru a stimula creşterea economică mondială pentru a reuşi să plătească pentru un sistem de sănătate, educaţie şi infrastructură îmbunătăţite. Un economist a declarat că preşedintele Băncii Mondiale trebuie să îşi schimbe cultura "feudală" şi să se concentreze pe aspectele economice esenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor