UEFA Champions League. Atletico Madrid şi Borussia Dortmund, victorioase în prima manşă a optimilor de finală

Atletico a dispus, marţi, în prima manşă a optimilor de finală, de deţinătoarea trofeului, Liverpool, scor final 1-0 (1-0), iar Borussia Dortmund a trecut de Paris Saint-Germain cu scorul de 2-1 (0-0).
Echipa spaniolă de fotbal Atletico Madrid.
Echipa spaniolă de fotbal Atletico Madrid. (Atlético de Madrid/facebook)
Marius Drăgoi
19.02.2020

Echipa de fotbal din Primera Division, Atletico Madrid a obţinut o victorie mare pe teren propriu, marţi seara, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Formaţia pregătită de Diego Simeone s-a impus la limită în faţa campioanei en-titre, FC Liverpool, scor 1-0 (1-0), eroul serii de pe stadionul Wanda Metropolitano din capitala Spaniei fiind Saul Niguez, care a reuşit să puncteze în debutul primei reprize, minutul 4, în urma unui corner.

Cormoranii mai au o şansă să întoarcă soarta calificării, pe 11 martie, pe Anfield Arena.

Într-un alt meci, Borussia Dortmund a făcut la rândul ei un prim pas important în vederea accederii în faza superioară a celei mai îndrăgite competiţii fotbalistice din Europa, prin victoria înregistrată în faţa celor de la Paris Saint-Germain cu scorul de 2-1 (0-0).

Duelul celor două combatante de pe Signa Iduna Park din Dortmund, i-a avut ca protagonişti pe atacantul norvegian Erling Braut Haaland, care s-a evidenţiat cu o dublă (minutele 69 şi 77), în timp ce golul campioanei Franţei l-a avut în prim plan pe vedeta sud-americană Neymar (75).

Echipa din Dortmund a modificat prima scorul de pe tabela de marcaj în min. 69 prin Haaland, care a reluat balonul din apropiere, după un şut blocat al lui Guerreiro.

PSG nu a stat pe gânduri, a accelerat pozitiv, egalând situaţia după doar 6 minute prin inspiraţia lui Neymar (75), care a reluat simplu centrarea lui Mbappé, după o ieşire ratată din defensivă a lui Zagadou.

Nici bine nu a fost pusă mingea în mişcare, că acelaşi Haaland, două minute mai târziu, a punctat din nou, cu o execuţie admirabilă din afara careului de şaisprezece metri (77), aducându-şi astfel din nou colegii în avantaj.

Oaspeţii au continuat să fie periculoşi, dar fără a mai aduce vreo modificare până la final. Neymar (81) a şutat în bară, iar Thiago Silva (90+3) a trimis cu capul peste poartă la ultimul atac.

Manşa secundă este programată pe 11 martie, la Paris.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor