UE propune un plan de unificare a pieţei energetice

Maros Sefcovic. 25 februarie 2015
Maros Sefcovic. 25 februarie 2015 (JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Uniunea Europeană a dezvăluit un plan de coordonare a pieţelor energetice ale ţărilor membre, menit să creeze o piaţă comună care să permită asigurarea de energie întregii comunităţi.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, a declarat miercuri că planul este "fără îndoială cel mai ambiţios proiect energetic" de la crearea UE.

Sefcovic consideră că îmbunătăţirea legăturilor energetice ale ţărilor membre poate aduce economii pentru companii şi consumatori de peste 40 de miliarde de europe an.

Europa importă 40% din necesarul său de gaz din Rusia, jumătate din acest procent folosind conducte ucrainene.

Vicepreşedintele Comisiei Europene s-a arătat entuziasmat e noul plan, despre care a afirmat că va crea locuri de muncă, şi îl va lovi pe Vladimir Putin "acolo unde îl doare cel mai tare".

Sefcovic a mai afirmat că planul ia în considerare cooperarea în sectorul energetic, cu ţări din nordul Africii, precum Algeria, Turcia, pentru a diversifica furnizorii de energie.

Proiectul va fi dezbătut de miniştri pe Energie din ţările membre pe 6 martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie