Ucraina securizează livrări de gaz rusesc pentru alte 5 zile, susţine Gazprom

(SAMUEL KUBANI / AFP / Getty Images)

Ucraina a plătit Rusiei în avans 15 milioane de dolari pentru livrări de gaze naturale ce îi vor satisface nevoile pentru alte cinci zile, a declarat Gazprom.

Luna trecută, compania ucraineană de stat Naftogaz a plătit în avans Gazprom-ul pentru livrări de gaze ce urmau să expire astăzi.

“Naftogaz a transferat câteva milioane ca plată în avans pentru livrările din martie. Aceste fonduri au ajuns în conturile Gazprom astăzi. Această sumă va acoperi 45,6 milioane de metri cubi de gaz”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Gazprom, citat de agenţia de ştiri RIA Novosti.

Ucraina a plătit în avans gazul rusesc din octombrie 2014, după ce Gazprom a suspendat livrările în vara trecută din cauza unor datorii neplătite de către Naftogaz.

Acordul pentru plăţile în avans între Gazprom şi Naftogaz va expira în luna aprilie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe