Twitter recunoaşte că este posibil să fi folosit datele utilizatorilor fără permis pentru reclame personalizate

Compania are probleme cu configuraţia site-ului de microblogging
.
. (Nicholas Kamm / AFP / Getty Images)

Twitter Inc. a recunoscut marţi, 6 august, că este posibil să fi distribuit date pentru reclame personalizate fără permisiunea utilizatorului, din cauza problemelor de configuraţie ale site-ului. Compania a declarat că a descoperit recent aceste probleme şi le-a rezolvat luni, deşi nu a stabilit încă cine ar fi putut fi afectat, dar este o anchetă în curs de desfăşurare. (An issue with your settings choices related to ads on Twitter).

Datele privind consumatorii sunt un instrument pe care companiile îl folosesc pentru a decide unde să plaseze reclame, ce conţinut să fie afişat şi care consumatori ar putea fi interesaţi de produs.

În lumina reflectoarelor

Marile companii de tehnologie au fost examinate de autorităţile de reglementare din întreaga lume cu privire la practicile lor de schimb de date.

Datele pe care Twitter a declarat că le-ar fi distribuit includ codul ţarii unei persoane, acceptul pentru anunţuri şi inferenţele efectuate asupra dispozitivelor folosite.

Din cauza acestor probleme, acolo unde opţiunile de setări ale utilizatorilor nu ar fi funcţionat corespunzător, Twitter a declarat că ar fi distribuit datele utilizatorului partenerilor de publicitate sau a afişat anunţuri pe baza informaţiilor pe care le-a colectat fără permisiune.

Compania a cerut scuze prin intermediul site-ului său web şi a promis că va lua măsuri pentru a nu repeta „eroarea”.