Ţuţuianu: Cazul Belina nu este un caz izolat

Transferul insulei Belina în proprietatea CJ Teleorman - de unde a ajuns în administrarea Tel Drum - nu este un caz izolat, susţine Ţuţuianu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Captură foto)
Loredana Diacu
18.10.2017

Transferul Insulei Belina nu este un caz izolat, a susţinut fostul ministru Adrian Ţuţuianu, într-un interviu acordat digi24.ro. Vicepreşedintele PSD a explicat că sunt zeci de situaţii în care Apele Române şi Ministerul Mediului au concesionat sau închiriat părţi din domeniul public.

„Sunt zeci de situaţii în care compania naţională Apele Române sau Ministerul Mediului au concesionat sau închiriat lacuri de acest tip. Dacă procedura a fost legală nu văd o problemă”, a declarat Ţuţuianu.

„Doi: niciun proiect de hotărâre de acest tip nu intră în Guvern fără avize necesare. Trei: se pune în discuţie foarte serios dacă DNA poate să vină şi să analizeze aspecte care ţin de adoptarea unui act normativ. Al patrulea lucru este că insula Belina, braţul Pavel au rămas până la urmă tot în domeniul public”, a continuat fostul ministru.

Reamintim, apropo de rămasul Belinei în domeniul public, că acuzaţiile ridicate de transferul făcut prin HG au legătură cu faptul că această insulă ar fi ajuns în administrarea Tel Drum şi folosinţa lui Dragnea, existând suspiciunea că s-au dat hotărâri de guvern în beneficiul liderului PSD.

Mai merită menţionat că, în contextul în care Liviu Dragnea susţinut că pe Insula Belina accesul este liber pentru toţi cetăţenii care doresc să se bucure de această resursă naturală, PACT - platformă civică şi politică de centru dreapta - s-a adresat Consiliului Judeţean Teleorman pentru a obţine un răspuns privitor la posibilitatea de a organiza un concurs de pescuit pe Insula Belina. Surpiza... CJ Teleorman a răspuns că nu se poate pescui pe Insula Belina fără acordul Tel Drum. La rândul său, Tel Drum a răspuns: Nu vă putem pune la dispoziţie balta Belina.

"Poziţia oficială a Consiliului Judeţean Teleorman contravine declaraţiilor domnului Liviu Dragnea, care a susţinut că pe Insula Belina accesul este liber pentru toţi cetăţenii care doresc să se bucure de această resursă naturală (afirmaţie făcută inclusiv în cadrul unei emisiuni de televiziune la postul Antena 3, link aici, de la minutul 10:41).

Ulterior, PACT s-a adresat companiei SC TEL DRUM SA, care ne-a transmis că nu ne poate pune la dispoziţie balta Belina pentru concursul de pescuit sportiv", arăta PACT, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor