Tudose reia discursurile contra băncilor şi multinaţionalelor: "Dacă băncile sunt nervoase, sunteţi pe drumul cel bun!"

Protestele contra modificărilor Codului Fiscal nu sunt cauzate de trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, susţine Tudose, ci despre faptul că Guvernul vrea să împiedice multinaţionalele să externalizeze profitul.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

În timp ce sute de oameni protestau, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de intenţia Cabinetului Tudose de a adopta controversatele modificări ale Codului Fiscal, Tudose l-a felicitat pe ministrul de Finanţe pentru proiect, afirmând că dacă băncile sunt nervoase, e pe drumul cel bun.

"Felicitări, domnule Mişa! Tocmai am aflat acum că nişte sucursale ale unor bănci au dat liber angajaţilor ca să participe la mitingul din faţă. Dacă băncile sunt nervoase, vă felicit, sunteţi pe drumul cel bun. Mai rămâne să plătească taxele!", i s-a adresat Tudose, preluat de Hotnews, ministrului de Finanţe, comentând faptul că în Piaţa Victoriei sute de persoane scandau "Hoţii, hoţii!".

De asemenea, Tudose a lansat un atac şi la adresa multinaţionalelor şi a susţinut că în realitate protestul nu a fost declanşat de trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat - măsură criticată puternic, şi nu de ieri de azi, şi de patronate şi de sindicate - ci de faptul că Guvernul vrea să ia măsuri ferme în ceea ce priveşte externalizarea profitului.

"Pe ordinea de zi sunt o serie de modificări ale Codului fiscal şi, ca să nu fiu secretos, vă spun care este părerea mea şi a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Nu este vorba despre trecerea contribuţiilor — acolo şi sindicate şi patronate, care până mai deunăzi erau foarte în regulă cu trecerea contribuţiei, s-au inflamat după ce Guvernul doreşte să introducă nişte măsuri foarte ferme în ceea ce priveşte externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislaţia românească o directivă europeană, precum şi alte măsuri pe care noi considerăm că e bine să le luăm că să nu mai fie deductibil tot profitul, adică să avem şi noi nişte bani din care să facem Educaţie, Sănătate şi Infrastructură. În acest sens, s-au inflamat nişte multinaţionale, dar, din fericire, înţeleg că au înţeles că nu e cazul, că finalul va fi acelaşi", a declarat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

Reamintim că sute de persoane s-au strâns, miercuri, în faţa Guvernului, pentru a protesta împotriva adoptării modificărilor Codului Fiscal, modificări care, reamintim, au stârnit nemulţumirea atât a patronatelor cât şi a sindicatelor şi a societăţii civile. "Hoţii, Hoţii", a fost scandarea care a răsunat cel mai puternic şi mai des în timp ce în clădirea Executivului ministrul de Finanţe îşi prezenta proiectul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne