Minciuna guvernamentală continuă. Cartel ALFA se raliază protestului programat azi la Guvern

Nemulţumiţi că Guvernul persistă în intenţia de a transfera taxele sociale de la angajator la angajat, liderii Cartel Alfa îşi îndeamnă membrii să iasă în stradă şi să se alăture protestului programat să aibă loc azi în Piaţa Victoriei.
Loredana Diacu
08.11.2017

alte articole

(Arhivă 2014) Miting de protest al sindicatelor din Cartel ALFA desfăşurat în faţa Guvernului României, la Piaţa Victoriei
(Arhivă 2014) Miting de protest al sindicatelor din Cartel ALFA desfăşurat în faţa Guvernului României, la Piaţa Victoriei (Epoch Times România)
Loredana Diacu
08.11.2017

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA face un apel către membrii săi şi către toţi cetăţenii să se alăture manifestaţiei anunţate pentru astăzi la ora 13.00 în Piaţa Victoriei pentru a spune un NU hotărât transferului de taxe şi pentru a cere Guvernului să retragă Ordonanţa.

Apelul sindicatului este lansat după ce ieri, 7 noiembrie, a avut loc o chemare intempestivă la Comisiile de Dialog Social de la nivelul prefecturilor în care s-a prezentat un punct de vedere al guvernului privind propunerea de Cod Fiscal, care, potrivit Cartel Alfa, încă odată deformează realităţile cu care se confruntă partenerii sociali.

"Reprezentanţii guvernului în teritoriu nu fac altceva decât să dezinformeze, printr-un punct de vedere fals (vezi situaţia de la Sibiu, unde comunicarea Prefecturii sugerează eronat că organizaţiile sindicale ar fi de acord cu măsura transferului contribuţiilor) sau trunchiat (prin informările publice care omit să evidenţieze opinia contrară a partenerilor sociali, pentru a crea deliberat impresia că aceştia ar fi de acord.

Reiterăm poziţia CNS Cartel ALFA de RESPINGERE a acestui proiect fiscal, poziţie exprimată şi de reprezentanţii noştri în Comisiile de dialog social de la nivelul Prefecturilor. Cerem Instituţiilor guvernamentale să pună la dispoziţia publicului înregistrările de la aceste şedinţe pentru o informare corectă.", scriu reprezentanţii sindicatului în comunicatul remis Epoch Times.

Cartel Alfa mai precizează că transferul contribuţiilor sociale reprezintă în fapt CREŞTEREA contribuţiilor angajaţilor, de la 32,5% (16,5% contribuţii 16% impozit) – la 45% (35% contribuţii şi 10% impozit). Cu alte cuvinte, aşa-zisa reducere fiscală este de fapt creşterea sarcinii fiscale a salariaţilor.

"Chiar din calculul din prezentarea guvernului se vede clar că, la un salariu brut exemplificat de 3.200 lei:

- în 2017, suma pe care o plătesc salariatul împreună cu angajatorul la un salariu brut de 3200 lei, este 1256 lei, în timp ce în 2018 aceştia vor plăti 1430 lei. Deci nu este scădere, ci creştere de fiscalitate!

- Scăderea promisă de impozit de la 16% la 10%, dacă s-ar aplica în sistemul actual, ar duce la un câştig de 178 de lei net pentru salariat. În condiţiile transferului, acest „câştig” este de 2 lei!", arată sindicaliştii.

Reamintim că, pe Facebook, s-a dat ieri mobilizarea pentru un protest contra intenţiei Guvernului de a adopta, prin Ordonanţă, controversatele modificări ale Codului Fiscal. Potrivit iniţiatorilor protestului, astăzi am putea asista la o Miercure Neagră pentru economia ţării, aşa că este cazul ca oamenii să iasă în stradă şi să spună NU. Protestul ar urma să aibă loc astăzi, în faţa Guvernului, între orele 13.00 şi 23.00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor