Tudorel Toader: Este inadmisibil ca Preşedintele să aştepte demisia Ministrului Justiţiei

Acuzat de comportament iresponsabil de către preşedintele ţării, Tudorel Toader nu doar că refuză să îşi dea demisia solicitată de Iohannis, dar mai şi încearcă să îl pună la punct pe şeful statului printr-o postare pe Facebook.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Mihut Savu / Epoch Times)

Ministrul Justiţiei a reacţionat prompt, printr-o postare pe Facebook, după ce şeful statului i-a cerut demisia având în vedere opinia devastatoare emisă de Comisia de la Veneţia pe tema modificărilor Legilor Justiţiei şi Codurilor Penale.

"Într-o lume normală, este inadmisibil ca Preşedintele Republicii să aştepte demisia Ministrului Justiţiei pentru proiecte de acte normative care nu au fost iniţiate, elaborate său promovate de către Ministerul Justiţiei- mă refer la modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală !

Rămâne valabil ceea ce afirmam şi în cursul zilei de ieri - este preferabil ca întâi să ne documentăm apoi să vorbim !", scrie, pe Facebook, Tudorel Toader, în condiţiile în care şeful statului i-a cerut demisia, acuzându-l de modificările din OUG-ul pe legile Justiţiei, nu de Codurile Penale.

Reamintim că astăzi, după ce Comisia de la Veneţia a arătat practic că modificările legilor Justiţiei şi Codurilor Penale afectează grav sistemul judiciar şi lupta anticorupţie, preşedintele Iohannis a cerut Parlamentului să reevalueze aceste acte normative iar lui Tudorel Toader să demisioneaze, arătând că acesta şi-a compromis definitv credibilitatea cu OUG-ul pe legile Justiţiei.

"Preşedintele Klaus Iohannis condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justiţiei care sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneţia în cuprinsul Ordonanţei de Urgenţă 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni.

Preşedintele României menţionează că acesta este un nou episod dintr-un lung şir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său. În acest mod, Ministrul Justiţiei şi-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie", a transmis Administraţia Prezidenţială.