Trupele Ruse continuă aplicaţiile militare în regiunea transnistreană

Frecvenţa aplicaţiilor militare ale GOTR în Transnistria a crescut simţitor începând cu a doua jumătate a anului 2016. În primele cinci luni ale acestui an au avut loc 32 de astfel de exerciţii militare.
Exerciţii militare în Transnistria.
Exerciţii militare în Transnistria. (vspmr.org)

Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR), dislocat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, a desfăşurat miercuri noi aplicaţii militare în stânga Nistrului. Militarii ruşi au exersat „combaterea unui atac terorist într-o zonă locuită de civili”.

Potrivit Radio Europa Liberă care citează serviciul de presă al districtului militar vestic al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, la aplicaţii au participat peste 100 de militari şi 15 unităţi de tehnică militară. A fost exersată inclusiv căutarea de obiecte suspecte în zonele locuite compact de familiile militarilor şi pe teritoriile adiacente.

De menţionat că expertul Rosian Vasiloi de la IDIS Viitorul, într-un studiu recent, a semnalat că frecvenţa aplicaţiilor militare ale GOTR în stânga Nistrului a crescut simţitor începând cu a doua jumătate a anului trecut, iar o parte dintre aceste exerciţii implică şi trupele transnistrene.

Potrivit datelor prezentate de expert, în 2016 au avut loc 48 de astfel de exerciţii, majoritatea în a doua jumătate a anului. În primele cinci luni ale acestui an au avut loc 32 de astfel de exerciţii militare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe