Trupele israeliene răspund cu foc Siriei

Epoch Times România
03.04.2013

Tancurile israeliene au tras înspre Siria marţi, după ce au fost trase focuri spre trupele din zona ocupată Golan Heights, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, într-o continuare a războiului civil sirian, potrivit unui raport Reuters.

Consiliul de Securitate al ONU şi-a exprimat săptămâna trecută îngrijorarea privind intensificarea luptelor în Golan Heights din cadrul războiului civil ce se duce între forţele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebelii care încearcă să îl răstoarne de la putere.

În dimineaţa zilei de marţi, în mijlocul luptelor dintre forţele siriene şi rebeli, o bombă a aterizat pe teritoriul controlat de forţele israeliene pe Golan Heights, afirmă surse militare.

Nu a fost clar dacă bomba a fost trimisă intenţionat ţintind forţele israeliene, iar purtătorul de cuvânt a declarat că nu se ştie dacă a fost trimisă de către forţele lui Assad sau de către rebeli.

Bomba a aterizat într-o zonă deschisă în apropierea unei aşezări israeliene şi nu a cauzat răniţi, a afirmat o sursă militară.

De mai multe ori bombele au căzut în interiorul teritoriului controlat de israelieni iar unele incidente au atras răspunsul cu foc al Israelului.

Israel a capturat Golan Heights de la Siria într-un război în 1967 şi au anexat platoul strategic în 1981, într-o mişcare ce nu a câştigat recunoaşterea internaţională. Trupele de menţinere a păcii ale ONU monitorizează linia de încetare a focului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor