Trump: "SUA nu va permite transsexualilor să facă parte din armata americană"

Donald Trump se află din nou sub atacul mass-media. De data aceasta, furia vine după ce preşedintele a postat un nou criteriu privind personalul care lucrează în armata americană: "Guvernul Statelor Unite nu va accepta şi nu va permite persoanelor transsexuale să facă parte, în orice calitate, din armata SUA".
Donald Trump
Donald Trump (Ralph Freso/Getty Images)

Aşa cum se întâmplă adesea, Trump a postat vestea pe Twitter pentru a anula reglementarea aprobată de Barack Obama cu un an în urmă, când, în 2016, Pentagonul a dispus anularea unei interdicţii privind persoanele transsexuale care lucrează în armata americană.

Preşedintele american a afirmat că, după consultarea cu generalii săi, armata nu va "permite sau accepta" ca persoanele transsexuale să faca parte din armata americană indiferent de postul ocupat, din cauza "costurilor medicale imense" şi "perturbării" pe care le-ar provoca.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, nu a putut indica dacă miile de persoanele transsexuale care sunt deja angajate în cadrul armatei americane vor putea să continue să lucreze în rândurile armatei.

Ea a declarat: "Este ceva la care Departamentul Apărării şi Casa Albă vor trebui să lucreze [împreună], deoarece punerea în aplicare [ a interdicţiei] are loc şi este făcută în mod legal".

Fostul secretar al Apărării, Ash Carter, a criticat poziţia preşedintelui, precizând că există deja persoane transsexuale care servesc "capabil şi onorabil".

Într-o declaraţie, el a afirmat: "Alegerea membrilor serviciului pe alte motive, cu excepţia calificărilor lor militare, este o politică socială ce nu poate avea loc în armata noastră".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe