Trump şi Putin au avut o a doua întâlnire, nedezvăluită, la summitul G20. Trump susţine că presa ştia

Presa mainstream hiperventilează din nou ştirea că preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin au avut o a doua întâlnire pe marginea summitului G20 din Hamburg, ce a avut loc în 7-8 iulie, potrivit unor rapoarte. Casa Albă a confirmat întâlnirea.
Donald Trump
Donald Trump (Ralph Freso/Getty Images)
Andrei Popescu
19.07.2017

Un oficial al Casei Albe a confirmat cea de-a doua întâlnire, dar nu a precizat ce anume s-a discutat. Discuţia neoficială a avut loc pe marginea summitului G20, a confirmat Casa Albă pentru CNN, Reuters şi NBC News.

Cei doi lideri au discutat peste 2 ore în 7 iulie în faţa presei globale, convorbirea fiind supusă de atunci unei largi analize. Ulterior, Trump a declarat că Putin a respins acuzaţiile că ar fi ghidat acţiuni de interferare cu alegerile prezidenţiale americane din 2016.

În cea de-a doua întâlnire, cea nedezvăluită, Trump a discutat cu liderul rus circa o oră, şi în afară de cei doi a mai fost prezent translatorul lui Putin, sugerează unele rapoarte.

Ian Bremmer, preşedinte al Eurasia Group, a declarat publicaţiei The Hill că neparticiparea unui translator propriu al lui Trump la cea de-a doua întâlnire cu Putin reprezintă o încălcare a protocolului pentru securitatea naţională.

Bremmer a precizat într-un interviu cu Bloomberg că raportul pe care Trump l-a stabilit cu Vladimir Putin în timpul summitului G20 este “în mod clar cea mai bună relaţie personală a sa” cu un lider G20.

De asemenea, cel mai mic fiu al lui Trump a negat săptămâna trecută că o întâlnire cu o avocată rusă în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 a generat informaţii potenţial explozive cu privire la candidata prezidenţială democrată Hillary Clinton.

Senatorul din Virginia Mark Warner, un democrat de top în Comitetul pentru Informaţii al Senatului SUA, a declarat marţi că a fost tulburat de perioada mare de timp care a trecut până când a ieşit la iveală că un presupus spion rus, Ike Kaveladze, a participant la acea întâlnire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor