Trump îl demite pe directorul de comunicaţii al Casei Albe, Anthony Scaramucci, după 10 zile de la instalare

Directorul pentru comunicaţii al Casei Albe, Anthony Scaramucci.
Directorul pentru comunicaţii al Casei Albe, Anthony Scaramucci. (Getty Images)

Concedierea lui Anthony Scaramucci din funcţia de director al comunicaţiilor la Casa Albă a avut loc la câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump l-a învestit pe noul şef de cabinet, generalul John Kelly.

Conform ziarului New York Times, concedierea a avut loc la cererea lui Kelly.

Într-o declaraţie scurtă, Casa Albă a precizat că “Scaramucci a considerat că este cel mai bine să îi ofere şefului de cabinet John Kelly un nou început şi abilitatea de a-şi construi propria echipă”.

Sean Spicer a folosit acelaşi termen “un nou început” pentru a explica propria-i demisie din funcţia de secretar de presă, care a avut loc în ziua numirii lui Scaramucci, cu mai puţin de două săptămâni în urmă.

Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe, a declarat în timpul unei scurte conferinţe de presă că nu există planuri pentru ca Scaramucci să ocupe o altă poziţie în administraţia Trump. Astfel că cel de-al treilea director de comunicaţii pentru administraţia Trump – după Michael Dubke şi Sean Spicer – a fost escortat afară din Casa Albă.

Conform lui Sander, John Kelly, în prima lui zi ca şef de cabinet al Casei Albe a avut “autoritatea deplină de a face lucrurile după cum consideră mai potrivit”. Toţi angajaţii Casei Albe, inclusiv consilieri puternici precum fiica preşedintelui Trump, Ivanka, şi soţul ei, Jared Kushner, precum şi strategul şef Steve Bannon, îi vor raporta lui Kelly, un general cu patru stele pensionat. El va aduce “o nouă structură, disciplină şi putere” Casei Albe, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Comentarii “nepotrivite”

Anthony Scaramucci a atras asupra sa o controversă majoră săptămâna trecută, după ce revista New Yorker a publicat un interviu în care finanţistul a lansat un atac verbal împotriva a doi colegi de la Casa Albă – fostul şef de cabinet Reince Priebus, care a fost concediat săptămâna trecută, şi Steve Bannon.

Sanders nu a specificat dacă Scaramucci a demisionat voluntar sau a fost concediat, dar a declarat jurnaliştilor că “preşedintele a considerat că lucrurile spuse de Anthony au fost nepotrivite pentru o persoană aflată în acea poziţie şi că nu doreşte să îl împovăreze pe generalul Kelly.

După ce l-a învestit luni pe Kelly, Trump a scris pe Twitter că în administraţia sa “nu există haos”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe