Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată contestaţia Cameliei Voiculescu faţă de sechestrul în dosarul ICA

.
. (Photos.com)
Loredana Diacu
25.08.2014

Tribunalul Bucureşti a respins luni, ca neîntemeiată, contestaţia fiicei lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, faţă de sechestrul pus pe mai multe bunuri în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Potrivit Agerpres, decizia nu este însă definitivă, iar Camelia Voiculescu poate ataca hotărârea tribunalului în termen de trei zile de la comunicare.

În cadrul procesului de astăzi, avocata familiei Voiculescu, Maria Vasii, a cerut instanţei admiterea contestaţiei pe motiv că fiicele lui Dan Voiculescu nu au fost parte în procesul ICA, însă bunurile lor au fost confiscate de Curtea de Apel Bucureşti şi a susţinut că decizia de punere sub sechestru şi confiscare a bunurilor din dosarul ICA încalcă legislaţia europeană.

Reamintim că, în vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro adus de mogul statului, instanţa a dispus confiscarea a câte 2,9 milioane de lei de la fiicele fondatorului PC, Camelia şi Corina Voiculescu, suma reprezentând contravaloarea donaţiilor în acţiuni ICA făcute de Dan Voiculescu.

De asemenea, instanţa a dispus sechestru asupra imobilelor unde funcţionează Grivco şi Antena 3 (sediul Antenei 3 fiind tot proprietatea Grivco), precum şi blocarea conturilor lui Voiculescu. Casa din Bulevardul Kiseleff a lui Voiculescu a fost pusă şi ea sub sechestru.

Atât Camelia Voiculescu, cât şi sora sa, Corina, au contestat sechestrul dispus de magistraţi. Instanţele au fixat ca termen de judecată pentru contestaţia Cameliei Voiculescu data de 25 august, contestaţia Corinei Voiculescu urmând să se judece pe 29 august.

Fondatorul trustului Intact a fost condamnat pe 8 august la 10 ani de închisoare în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor